Povestea lui Patrick Desbiens, seful care paraseste GSK Romania

Autor: Razvan Muresan Postat la 22 noiembrie 2010 157 afişări

Pasionat de calatorii, atletism si degustari de vin, de arhitectura inedita a unor cladiri si de prospetimea naturii din mediul rural, Patrick Desbiens a venit in fruntea GlaxoSmithKline Romania in urma cu aproape doi ani cu planuri indraznete pe plan personal si profesional.

Patrick Desbiens s-a alaturat pentru prima oara industriei farmaceutice in Canada, dupa ce a lucrat in companii din alte domenii. "Ce m-a atras catre acest sector a fost atat faptul ca industria se bazeaza pe principii inovatoare, cat si ca solutiile noastre aduc schimbari palpabile in sanatatea si vietile oamenilor." El marturiseste ca a ales tara noastra pentru oportunitatile pe care i le ofera. "Este o tara in plina dezvoltare, iar munca mea poate avea un impact benefic asupra oamenilor", spune managerul.

Mai exact, provocarea consta in a respecta standardele vestice, adica modul in care GSK opereaza si codul strict de conduita a companiei, chiar si atunci cand interactionezi cu un mediu in care exista in continuare multa ambiguitate si unde regulile si obiceiurile pot fi diferite. "GSK este in Romania de peste 20 de ani si avem aici un mandat pe termen lung. Intelegem ca uneori trebuie sa renuntam la anumite oportunitati de afaceri, pe fondul regulilor noastre interne mai stricte, dar consideram ca acest punct de vedere ne ajuta pe termen lung."

Inainte de a ajunge in fruntea GSK Romania, Desbiens a fost Business Unit Director pentru GSK in Québec (Canada). Anterior a detinut diverse pozitii in marketing, management de produs si comunicare corporatista la GSK. Licentiat in Business Administration (Marketing) la Université du Québec (din Montréal, in 1990), si-a completat studiile cu un program de Strategic Marketing Management (in 2003, la Ivey School of Business, Canada) si cu un program de Critical Thinking in 2004, la Wharton School of Business, Philadelphia. In 2008, Patrick Desbiens a absolvit un program de sase luni de Leadership Development la Harvard Business School din Boston.

Urmărește Business Magazin

/lideri/povestea-lui-patrick-desbiens-seful-care-paraseste-gsk-romania-7738013
7738013
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.