Povestea lui François Melchior de Polignac, francezul care conduce imperiul Carrefour din România

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 22 decembrie 2012 420 afişări

François Melchior de Polignac, francezul de 38 de ani care a venit la conducerea magazinelor Carrefour anul trecut, spune că mandatul său în România este plin de provocări, ţara fiind în plină dezvoltare, iar comerţul modern reprezentând aproximativ 50%, spre deosebire de alte ţări unde ponderea ajunge şi la 90%.

"Este o adevărată efervescenţă în România: proiecte noi, idei noi; nu te plictiseşti nicio secundă..."

Actualul director general al Carrefour România, care i-a urmat în funcţie lui Patrice Lespagnol, este al patrulea şef al companiei pe plan local. Melchior de Polignac este absolvent al Haute École de Commerce de Paris (1994) şi are un master în relaţii internaţionale la Universitatea Cambridge din UK (1995). El şi-a început cariera la L'Oréal în Italia, unde a lucrat vreme de doi ani, iar între 1997 şi 2000 s-a angajat la The Boston Consulting Group. În urmă cu mai bine de 12 ani s-a alăturat grupului Carrefour şi a parcurs mai multe trepte în cadrul ierarhiei. Anterior mandatului de conducere din România a fost responsabil - între 2009 şi 2011 - "de unul dintre principalele programe de transformare a grupului", conform declaraţiilor oficiale.

La numai câteva luni de la venirea sa în ţară, reuşise să vadă toate spaţiile Carrefour, deopotrivă super şi hipermarketuri. De regulă îşi începe programul de lucru la ora opt dimineaţă, când are o întâlnire la unul dintre magazine; pe parcursul întregii zile are şedinţe, alte vizite în magazine, întâlniri şi îşi încheie treaba la ora 21.00. "Real life happens in the store (pulsul poate fi luat doar în magazine). Acolo trebuie să fii", declara Melchior de Polignac pentru Ziarul Financiar.

Carrefour are în prezent 24 de hipermarket-uri Carrefour, 59 de supermarket-uri Carrefour Market şi 9 magazine de proximitate Carrefour Express. La jumătatea lunii noiembrie este planificată deschiderea Ploieşti Shopping City, un proiect dezvoltat de retailerul francez în parteneriat cu NEPI. Vânzările companiei în România au crescut anul trecut cu 4,8%, la 1,184 miliarde euro (include TVA), datorită extinderii reţelei.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/povestea-lui-fran-ois-melchior-de-polignac-francezul-care-conduce-imperiul-carrefour-din-romania-10406913
10406913
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.