Povestea lui Adrian Porumboiu, fotbalistul ajuns unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri din România

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 13 ianuarie 2013 421 afişări

Adrian Porumboiu s-a dedicat în ultimii 13 ani afacerilor, după ce a avut o carieră de fotbalist şi arbitru internaţional FIFA. El este acum unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri şi finanţatorul echipei de fotbal FC Vaslui.

Grupul Racova Pan din Vaslui exploatează peste 30.000 de hectare de teren arabil în acest moment. "Grâul din acest an este de calitate, glutenul este mare (elementul care face diferenţa dintre grâul de panificaţie şi cel furajer - n. red.), dar cantitatea este mai mică pentru că au fost călduri anormale în această vară", declara Porumboiu despre situaţia de pe piaţa agricolă locală. Până în 1976 a jucat fotbal mai întâi în echipa de juniori şi tineret a FC Argeş Piteşti şi apoi în echipa mare a Viitorului Vaslui. Apoi a fost arbitru, mai întâi în diviziile C, B şi A, iar în 1986 a devenit arbitru internaţional FIFA. Ca arbitru internaţional a condus la centru două partide de fotbal la meciuri din turnee finale ale Campionatului European de juniori. În 1998 a preluat conducerea Comisiei de disciplină şi judecată a arbitrilor din Federaţia Română de Fotbal. Din 1999 s-a dedicat afacerilor şi ulterior a devenit finanţator al echipei de fotbal din Vaslui. Grupul de firme pe care îl conduce acum exploatează teren agricol în judeţele Vaslui, Iaşi, Galaţi şi Neamţ. Grupul dezvoltat de Porumboiu este format din firmele Racova Vaslui (cu activităţi în turism), Comcereal Vaslui, R-Agro, Asociaţia Agricolă Munteni, Agrocomplex Bârlad (cu activităţi în cultura cerealelor), Mopan Suceava (morărit şi panificaţie), Ulerom Vaslui (fabricarea uleiurilor vegetale), Ilvas Vaslui (prelucrarea laptelui), Comprest Vaslui (construcţii) şi Comguard Vaslui (servicii de pază şi protecţie).


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/povestea-lui-adrian-porumboiu-fotbalistul-ajuns-unul-dintre-cei-mai-mari-proprietari-de-terenuri-din-romania-10452821
10452821
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.