Ovidiu Pinghioiu: Dacă eşti angajat, nu înseamnă că nu poţi fi şi antreprenor

Postat la 31 octombrie 2021 121 afişări

Ovidiu Pinghioiu: Dacă eşti angajat, nu înseamnă că nu poţi fi şi antreprenor

Cred că jobul ideal este… cel în care mi se acordă libertatea să fac lucrurile aşa cum consider eu şi să îmi pun în aplicare ideile, iar către asta am tânjit de când aveam 25 de ani.

La mine s-a întâmplat următorul fenomen: ştiam sigur că ideile pe care le aveam în a face sau construi ceva sunt bune şi aveam 100% convingerea că vor funcţiona, doar că trebuie să fie puse în aplicare. La Cegeka am găsit locul şi mediul unde am fost înţeles, deciziile fiind luate după ce părerile mele au fost permanent ascultate. Pe lângă tot ce am enumerat mai sus, autonomia şi spiritul antreprenorial sunt elemente esenţiale pentru mine în definirea jobului ideal.

Calitatea principală pe care o caut la un coleg este… spontaneitatea. Ceea ce mi-am dorit mereu de la ei este să nu stea să aştepte după cineva că să facă anumite lucruri şi să ia atitudine de fiecare dată. Autonomia şi, în acelaşi timp, spiritul antreprenorial în acţiunile pe care le întreprind,  fac parte atât din cultura Cegeka, dar şi din principiile mele de business. Nu înseamnă că dacă eşti angajat, nu poţi fi şi antreprenor. Ci trebuie să  acţionezi astfel încât să faci lucrurile să se dezvolte şi să nu aştepţi o procedură, care îţi poate frâna traiectoria în atingerea obiectivelor. Încurajez oamenii să ia propriile decizii, toată lumea din echipa mea are libertatea să acţioneze, atât timp cât filtrul lor personal le spune că este o decizie bună pentru Cegeka.

Îmi place să citesc… cărţi în care să suprind idei de succes sau lecţii învăţate ale altor lideri în companiile pe care le conduc, idei de leadership pentru viitor, dar şi să aflu cât mai mult din experienţele prin care au trecut, ceea ce mă ajută foarte mult atât în dezvoltarea profesională, cât şi în cea personală.


Vârstă: 33 de ani

Funcţie: Director Applications

Companie: Cegeka România

Cifră de afaceri (2020): 32,2 mil. euro

Profit net: 4,2 mil. euro

Număr de angajaţi: 600


Numărul colegilor din echipa sa: 200


Experienţă anterioară: Ovidiu Pinghioiu a început să lucreze în vânzări de servicii încă din liceu. În cadrul Cegeka, el conduce o echipă în continuă creştere, într-o divizie formată de el de la zero, axată deopotrivă pe clienţi din România şi internaţionali.


Domeniile pe care se concentrează în prezent: În calitate de Director Applications în cadrul Cegeka Romania - furnizor IT european de ecosisteme digitale, se concentrează pe diverse sectoare, cum ar fi: financiar-bancar şi asigurări, retail, logistică, producţie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.