Ovidiu Ghiman , noul strateg de la Romtelecom (VIDEO)

Postat la 01 iunie 2010 523 afişări

La nici 33 de ani, Ovidiu Ghiman este cel care defineste strategia Romtelecom si traseaza liniile dezvoltarii afacerii, atat organic, cat si prin achizitii.

FUNCTIE: director de strategie si dezvoltare a afacerii

VARSTA: 32 de ani

ACTIONARIAT: OTE International Investments Ltd. (54,01%), Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (45,99%)

CIFRA DE AFACERI 2009: 807,7 mil. euro

PROFIT OPERATIONAL 2009: 260,8 mil. euro

ANGAJATI: 10.000

De mai bine de un an, de cand a facut mutarea la Romtelecom, Ghiman s-a ocupat de stabilirea strategiei de business a operatorului telecom, dar si a NextGen, firma detinuta integral prin care sunt achizitionati si integrati furnizori mai mici de telecomunicatii. Perfectarea tranzactiei cu NewCom, decizie ce a plasat Romtelecom pe locul al patrulea in randul furnizorilor de servicii de cablu TV, a intrat tot in responsabilitatea lui Ghiman, care conduce o echipa de 30 de oameni in cadrul Romtelecom, plus alti 200 din NextGen (fara fortele de vanzari).

Pasionat dintotdeauna de cifre, matematica si in special statistica - petrecea multe ore libere citind anuarele de statistica ale tatalui sau -, Ghiman a urmat Facultatea de {tiinte Economice a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj. S-a angajat inca din perioada studiilor, lucrand initial la o firma din Baia Mare ce vindea produse farmaceutice si urmarea sa se extinda si in Cluj, extindere de care Ghiman a fost in totalitate responsabil. In al doilea an de studii a inceput o colaborare cu actualul Graffiti BBDO pentru evenimentele desfasurate in Transilvania, iar din anul urmator, a facut primul pas catre domeniul telecomunicatiilor.

Urmărește Business Magazin

/lideri/ovidiu-ghiman-noul-strateg-de-la-romtelecom-video-6238032
6238032
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.