Ovidiu Buluc, pionier in industria farmaceutica romaneasca

Postat la 19 octombrie 2010 496 afişări

Lucreaza in domeniul farmaceutic de peste 20 de ani si a reusit sa dezvolte un business axat pe distributia si retailul de produse farmaceutice. Nu si-a propus inca sa delege conducerea executiva, pentru ca isi doreste sa activeze in acest domeniu cat mai mult timp.

Ovidiu Buluc este absolvent al Facultatii de Comert Exterior din ASE Bucuresti si si-a inceput activitatea in comert exterior in 1968. Dupa ce intre 1980 si 1990 a fost sef serviciu in Uzinexport, companie distribuitoare de utilaj tehnologic si echipamente industriale, a pus bazele primei companii de import de medicamente din Romania. Mai exact, in 1990, Ministerul Sanatatii i-a solicitat consultanta in ce priveste infiintarea unei firme de stat care sa se ocupe de importul si exportul de medicamente si aparatura medicala. Cateva luni mai tarziu a fost emisa hotararea de guvern privind infiintarea Farmexim, iar Ovidiu Buluc a fost solicitat sa preia conducerea acestei firme. Practic, a fost primul angajat al companiei de import de medicamente.

A fost un pionier in industria farmaceutica romaneasca, dar a plecat de la premisa ca regulile comertului sunt aceleasi, fie ca vorbim de metalurgie sau de industria medicamentelor, si a reusit sa creeze un business solid. "Sunt multi manageri de succes in lume, care s-au plimbat dintr-o ramura industriala in alta", spune Buluc.

In 1994 a cumparat 40% dintre actiunile Farmexim, odata cu transformarea companiei in societate cu capital integral privat, iar in prezent este actionar majoritar si detine 70% din titluri. Ovidiu Buluc considera ca principalii factori de succes pentru un manager sunt dezvoltarea afacerii prin mijloace proprii si reinvestirea profitului obtinut.

Urmărește Business Magazin

/lideri/ovidiu-buluc-pionier-in-industria-farmaceutica-romaneasca-7498020
7498020
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.