Omul care vinde Romania

Postat la 03 septembrie 2007 479 afişări

Anul 2003. Bucuresti, Str. Octavian Goga. Un bloc nou de apartamente isi asteapta locatarii. Au sosit 10, care vor sta in aceeasi locuinta. Dintre ei, unul singur este cel mai entuziasmat. Apartamentul cu 4 camere in care se vor muta va fi sediul companiei lui. Ion Catutoiu incepe sa plateasca chirie pentru o proprietate, pentru a putea face tranzactii cu alte proprietati.

Anul 2007. Bucuresti, Str. Gh. Titeica. O cladire noua de birouri isi asteapta locatarii. Au sosit 25 care vor ocupa etajul 6. Si dintre toti, Catutoiu ramane cel mai entuziasmat. Continua sa lateasca chirie pentru un sediu de unde sa poata face tranzactii si mai mari. Dar cel mai important este sa-i faca pe romanii din strainatate sau pe investitorii straini sa cumpere proprietati in Romania. Este prima companie romaneasca de consultanta imobiliara care a venit cu o astfel de idee.

Madrid a fost primul punct de pe harta "extranjera" ales de Catutoiu pentru a-si duce ideea la capat. Motivul e simplu. "Ideea cu extinderea pe piata internationala a venit ca un pas firesc. Avem foarte multi clienti din afara. In plus, in Spania sunt multi romani plecati la munca, comunitatea de romani din Madrid fiind, de altfel, una dintre cele mai mari. Romanii de acolo doresc sa-si cumpere o proprietate aici, iar oamenii de afaceri straini doresc sa investeasca in Romania. Noi am intuit acest lucru si am decis sa fim cat mai aproape de ei", spune Ion Catutoiu, manager general si fondator al RealTime.

Primele birouri le-a deschis in luna iunie a acestui an, in Madrid si Barcelona. Acestea lucreaza efectiv ca niste centre de informare pe plan exterior. "Nu functioneaza pe piata din Spania, ci duc piata din Romania mai aproape de investitorii straini. Noi am identificat o nevoie a oamenilor de a fi informati, de a putea mentine un contact permanent cu Romania."

Criteriul cel mai important in alegerea primelor locatii in care RealTime sa fie prezenta pe piata exterioara a fost numarul de romani de acolo. "Pentru celelalte locatii, comunitatea de romani este un criteriu mai putin important. Ne vom duce acolo unde vom avea cererile cele mai mari. Pana la sfarsitul anului 2008, dorim sa mai deschidem agentii imobiliare in Tel Aviv, Dublin, Lisabona si Atena", explica fondatorul RealTime care mai spune ca nu ii este teama de firmele care vor incepe sa faca acelasi lucru pe piata externa. "Nu imi place sa alerg de unul singur. Cand vor aparea firme care sa faca acelasi lucru ca si noi, vom alerga mai repede."

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Omul,
care,
vinde,
Romania
/lideri/omul-care-vinde-romania-4073888
4073888
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.