Medic cu sange de antreprenor

Postat la 03 martie 2008 402 afişări

Sa vrei o casa din lemn trebuie sa iubesti lemnul. Sa faci o afacere din aceasta iubire trebuie sa fii... antreprenor. Gabriel Hanganu, fondatorul Ecomed, companie producatoare de case din lemn, este un antreprenor cu multe pasiuni, iar spiritul de afacerist il face sa devina un fel businessman cameleon care se schimba odata cu fiecare oportunitate pe care o intrevede, dar care ramane fidel unui singur lucru: antreprenoriatul.

Nu a fost tot timpul in aceasta postura de om de afaceri, dar mereu a gasit o oportunitate de business acolo unde multi nu o vedeau. Nu a prins primul tren, fiind un entuziast al schimbarii (ruperea Romaniei de sistemul comunist - n.red.), dar in al doilea s-a urcat in primul vagon, sperand ca va pacali timpul si distanta dintre cele doua. La doi ani dupa schimbare, in 1992, a lasat in urma mai bine de un deceniu de pregatire in domeniul medicinei. A dat sistemul de stat pe cel corporatist printr-o demisie, lasandu-i pe toti muti de uimire. De ce? Pentru simplul fapt ca era prea devreme pentru a aplica legile capitalismului. "La vremea aceea nu se proceda asa." De la spitalul Fundeni, unde a fost medic secundar timp de 7 ani, la specialitatea medicina nucleara, a devenit "corporatist" cu acte in regula la Ely Lily, pe postul de reprezentant de vanzari de medicamente pe care l-a ocupat timp de 10 luni. "Acolo erau doar 6 oameni si toti s-au dezvoltat ulterior pe diferite firme si au ajuns sa conduca reprezentante, ceea ce am facut si eu." La mai putin de un an de cand Hanganu a inceput sa deprinda regulile dupa care se face distributia de medicamente, a acceptat sa fie primul om (si singurul pentru o scurta perioada) prin care compania Pfizer isi facea timid intrarea pe piata romaneasca. "Apoi reprezentanta a crescut si am stat la ei pana in vara anului 2000, cand am devenit country general manager", spune Hanganu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Medic,
cu,
sange,
de,
antreprenor
/lideri/medic-cu-sange-de-antreprenor-4074105
4074105
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.