Marius Ghenea, fost profesor de engleză şi ghid turistic, a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori români

Autor: Razvan Muresan Postat la 22 decembrie 2012 217 afişări

Unul dintre cei mai versatili antreprenori din România, Marius Ghenea a construit mai multe afaceri de la zero şi a devenit de câţiva ani şi investitor în afaceri aflate la început de drum.

Grupul de magazine FIT (PC Garage, Garage Mall, PC Fun, ElectroFun), unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală IT&C, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro, în creştere cu peste 28% faţă de anul anterior, iar compania ţinteşte în 2012 o creştere de 20% pentru principalele direcţii de business.

Ghenea a fost mai întâi profesor de engleză la un liceu din Craiova, apoi ghid turistic, iar după ce s-a mutat la Bucureşti a lucrat ca inginer la Renel. Din 1994 a pus bazele Flamingo Computers, alături de Dragoş Cincă şi Varol Islam, pe care o conduce timp de opt ani, până în 2002, când deschide FIT Distribution.

Recent, Ghenea a fost selectat membru al consiliului de administraţie al TAROM, în primul board privat care administrează o companie de stat.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/marius-ghenea-fost-profesor-de-engleza-si-ghid-turistic-a-devenit-unul-dintre-cei-mai-cunoscuti-antreprenori-romani-10406895
10406895
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.