Măriuca Talpeş: Vom continua să vedem topurile celor mai bogaţi oameni dominate copios de bărbaţi

Autor: Ioana Mihai Postat la 08 aprilie 2012 174 afişări

Măriuca Talpeş, manager al Intuitext, asociat al Softwin şi Bitdefender, este una dintre cele mai puternice 100 de femei din business. Citeşte povestea Măriucăi Talpeş în catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business", începând cu 9 aprilie.

BUSINESS Magazin: Cât de greu îşi croieşte o femeie drumul în lumea de business?

Măriuca Talpeş: Nu cred că în România există bariere în business specifice societăţii româneşti altele pentru femei decât pentru bărbaţi. Funcţionează, ca peste tot în lume, o diferenţă naturală faţă de bărbaţi la majoritatea femeilor: aversiunea faţă de riscurile mari. Deci vom vedea la femeile antrepenor mai rar construcţii de afaceri care explodează dintr-o dată; vom vedea mai degrabă afaceri care cresc mai încet, dar sigur. Eu cred că în următorii ani vom continua să vedem topurile celor mai bogaţi oameni dominate copios de bărbaţi. Pentru că vârfurile topurilor sunt dominate în general de cei care îşi asumă mari riscuri, caracteristică mai degrabă masculină.

BUSINESS Magazin: Ce branduri preferate: parfum, haine, accesorii aveţi?

Măriuca Talpeş: Parfum: Armani - Code; haine: Casa de modă Olimpia (ţinută de birou), Brooks and Brothers (cămăşi, pulovere), Eddie Bauer (pantaloni), RS (pentru dans), pantofii italieneşti.


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de succes ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

/lideri/mariuca-talpes-vom-continua-sa-vedem-topurile-celor-mai-bogati-oameni-dominate-copios-de-barbati-9487322
9487322
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.