Marcel Bărbuţ este unul dintre cei mai importanţi antreprenori din industria materialelor de construcţii

Autor: Andreea Neferu Postat la 13 ianuarie 2013 153 afişări

Marcel Bărbuţ, unul dintre cei mai importanţi antreprenori din industria materialelor de construcţii, a devenit acţionar al AdePlast în 1996, la circa doi ani de la înfiinţarea companiei, care a avut iniţial acţionariat austriac.

AdePlast produce adezivi, polistiren şi vopsele şi are capacităţi de producţie la Ploieşti şi Oradea. Capacitatea de producţie a AdePlast pe segmentul de mortare este de 700.000 de tone anual, în timp ce pentru vopsea, tencuieli decorative şi adezivi speciali în stare umedă cantitatea produsă se ridică la 80.000 de tone pe an. Compania controlată de Marcel Bărbuţ, care este de formaţie tehnician constructor, a fost printre puţinele din industria materialelor de construcţii care nu au renunţat la planurile de extindere în ciuda cererii în scădere de pe piaţă. Astfel, AdePlast şi-a bugetat pentru 2012 investiţii totale de 17 milioane de euro, cea mai mare parte a banilor fiind direcţionată către platforma industrială de la Roman, unde compania va începe producţia de mortare în primăvara anului viitor. Antreprenorul a preluat anul acesta liniile de producţie pentru panouri de polistiren expandat deţinute de compania Zentyss în Buzău şi Arad. Totodată, compania şi-a planificat şi dezvoltarea unei fabrici de vopsele şi tencuieli la Ploieşti în valoare de 6 milioane de euro, în acest moment construcţia halei pentru această unitate de producţie fiind deja terminată.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/marcel-barbut-este-unul-dintre-cei-mai-importanti-antreprenori-din-industria-materialelor-de-constructii-10452761
10452761
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.