Luca D’Agnese conduce un business de aproape un miliard de euro în fruntea Enel România

Autor: Ioana Matei Postat la 23 decembrie 2012 153 afişări

Luca D’Agnese conduce de la 1 martie 2011 afacerile Enel în România, poziţie pe care a ocupat-o după încheierea mandatului de trei ani al lui Claudio Zito.

Italianul Luca D'Agnese se consideră "lider al Enel România" în loc de CEO al companiei. "Spun lider pentru că eu cred în faptul că trebuie să poţi să fii un catalizator al propriei companii, al echipei, că trebuie să te vadă şi ei ca imagine a grupului. Managerii se schimbă, de aceea este importantă calitatea liderului de a crea o echipă, o moştenire", a explicat D'Agnese formularea. Se simte ca acasă la Bucureşti unde s-a mutat înainte de începerea mandatului la Enel, lăsându-şi în Italia familia (soţia şi cele două fiice), la care merge în weekend-uri şi care îl vizitează în vacanţe. Este licenţiat în fizică şi are un MBA la INSEAD, dar şi-a început cariera la Hewlett-Packard în Italia în 1986. Un an mai târziu s-a angajat drept consultant la McKinsey, iar în 1996 a devenit partener. În perioada 2003 -2007 a fost director general executiv al GRTN (operatorul de reţea de înaltă tensiune din Italia) şi ulterior, director de operaţiuni al companiei Terna (specializată pe exploatarea, întreţinerea reţelelor şi implementarea investiţiilor) după fuzionarea acesteia cu compania GRTN. Luca este co-autor al cărţii "Regole" (Reguli) despre importanţa pe care o are definirea unor repere în vederea dezvoltării vieţii, atât din punct de vedere economic, cât şi social. Cu aproximativ 2,5 milioane de clienţi şi 93.000 km de reţea, Enel este cel mai mare investitor privat în sectorul electricităţii din România derulând un program de investiţii în reţele electrice în valoare de 700 de milioane de euro pentru o perioadă de cinci ani.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/luca-d-agnese-conduce-un-business-de-aproape-un-miliard-de-euro-in-fruntea-enel-romania-10406930
10406930
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.