LA (nu atat de) DOLCE VITA

Postat la 05 mai 2008 66 afişări

Politica si afacerile la nivel inalt merg mana in mana cu drama si scandalul: americanii au familia Kennedy, italienii - familia Agnelli. Proprietari ai imperiului Fiat, al echipei de fotbal Juventus si al cotidianului torinez La Stampa, cei 163 de membri ai familiei regale neincoronate a Italiei s-au adunat in octombrie 2005, la cateva saptamani de la lansarea lui Grande Punto, in jurul patului de spital al lui Lapo Elkann. Tanarul mostenitor al fraielor afacerii tocmai luase o supradoza de droguri in apartamentul unei prostituate transsexuale si toti se intrebau: "De ce?"

Un tanar chipes, droguri, masini rapide, viata luxoasa si starlete blonde: sa spui ca viata lui Lapo Elkann - mostenitorul legendarului sau bunic Gianni Agnelli la carma Fiat - aduce cu o scena din filmul lui Fellini, "La Dolce Vita", nu ar fi doar un cliseu, ci o lipsa totala de informare. Familia Agnelli a inventat practic conceptul de dolce vita - Anita Ekberg, celebra si voluptoasa vedeta de cinema ale carei balaceli in fantana Trevi au adus milioane de turisti la Roma, a fost amanta bunicului lui Lapo vreme indelungata. Gianni Agnelli, cunoscut in societatea italiana ca L?Avvocato, a condus vreme de 37 de ani imperiul Fiat, care la apogeul sau, numara 60.000 de angajati la fabrica din Mirafiori si furniza automobile pentru jumatate din populatia Italiei. Sau, dupa cum Lapo insusi afirma odata, inainte ca afacerile neinspirate si scandalurile sa fi aruncat o umbra groasa asupra producatorului italian de automobile: "Fiat este o parte esentiala a ADN-ului Italiei". O parte care furniza la un moment dat 4,4% din PIB-ul Italiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LA,
(nu,
atat,
de),
DOLCE,
VITA
/lideri/la-nu-atat-de-dolce-vita-4074169
4074169
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.