In mallurile lui va petreceti timpul liber. Cine e Iulian Dascalu

Postat la 01 ianuarie 2011 344 afişări

La fel ca multi dintre cei mai activi antreprenori romani de astazi, povestea ieseanului Iulian Dascalu incepe cu o suma marunta - 2.000 de dolari - pe care ii stransese inainte de 1990 croind echipamente sportive pentru colegii de la cursul de karate, in timpul pe care-l avea la dispozitie dupa ce termina de facut prajituri la cofetaria unde lucra.

Istoria lui are la baza si esecuri importante - primul magazin de pantofi deschis intr-un spatiu inchiriat de la stat in 1990, care dupa cinci-sase ani s-a inchis. Reorientarea sa catre imobiliare a reprezentat, asa cum recunoaste chiar el: - "am ochit niste hale la marginea Timisoarei si asa a aparut complexul comercial Terra" - pasul catre liga mare a antreprenorilor romani.

In 2000 a deschis primul mall (care are acum o suprafata inchiriabila de peste 20.000 mp) in orasul natal, cu un credit luat de la Banca Nationala a Greciei. Dupa mall-ul de la Iasi a urmat, in 2005, unul de doua ori mai mare la Timisoara, un altul la Cluj, inaugurat la sfarsitul anului 2007 si unul la Suceava in 2008, investitiile cumulate (inclusiv extinderile ulterioare) fiind estimate la circa 270 de milioane de euro.

Dincolo de malluri, Dascalu a facut si pasul catre investitii imobiliare complexe, prin Palas Iasi, un proiect ce va implica alte 260 de milioane de euro si care va cuprinde un ansamblu rezidential de anvergura, spatii de birouri si doua hoteluri.Primele doua cladiri de birouri urmeaza a fi gata pana la sfarsitul lui 2010. Pana la finalizarea intregului proiect Palas, cele patru malluri i-au adus anul trecut omului de afaceri iesean incasari de aproape 40 de milioane de euro. Dascalu este, alaturi de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, cel care controleaza proiectul Baneasa, singurul dezvoltator imobiliar roman care concureaza de la egal la egal cu investitorii straini de anvergura.

Urmărește Business Magazin

/lideri/in-mallurile-lui-va-petreceti-timpul-liber-cine-e-iulian-dascalu-7839659
7839659
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.