In mainile lui stau afacerile de miliarde ale lui Ion Tiriac. Cine este Petru Vaduva

Postat la 31 decembrie 2010 526 afişări

Petru Vaduva a fost sportiv de performanta si pasionat de biologie moleculara si a ajuns sa conduca investitii pe tot globul pana a ajuns la conducerea afacerilor lui Tiriac din Romania.

Cand vine vorba de crize financiare internationale, Petru Vaduva pare ca nu a pierdut niciuna in ultimii 16 ani. "In 1994, la inceputul carierei, m-a prins criza din Mexic la Bear Stearns, unde eram senior analist pentru bancile din America Latina. Tocmai ma angajasem, toata lumea era in vacanta si m-au lasat pe mine sa ma ocup de firma in timpul vacantei de iarna si pe 26 decembrie incepe sa sune telefonul. Mexicul daduse faliment, toate bancile mele pierdeau tot; a doua zi, Financial Times, Wall Street Journal ma citau pe prima pagina, eu, un tanar total naiv raspunzand la orice intrebare. Pe urma am trecut din criza in criza, asa e cand lucrezi in tarile in curs de dezvoltare."

Astfel, CV-ul lui Petru Vaduva include criza din Asia din a doua jumatate a anilor '90, cea din Rusia, de la sfarsitul anilor '90, criza dot-com din SUA din 2001 si criza din piata imobiliara americana, ce a determinat o reactie in lant ale carei efecte sunt inca departe de a fi incheiate. "Cam in fiecare criza iti schimbi jobul. Eu nu l-am schimbat de fiecare data, dar financiar simti foarte devreme niste lucruri si cauti altceva. Cam la doi ani si jumatate, trei ani apare cate o criza - mai lunga a fost doar bula imobiliara din Statele Unite", povesteste Petru Vaduva, a carui cariera de manager de criza l-a calificat numai bine pentru conducerea Tiriac Holdings exact de la debutul crizei financiare, in 2009, an in care afacerile fostului tenismen aproape s-au injumatatit fata de 2008.

"Sunt fericit ca pentru una dintre crizele mondiale - si sper sa nu mai fie multe ca am obosit deja - sunt intr-o companie care nu are probleme, nu ma duc la serviciu si ma intreb ce se intampla cu firma mea maine", argumenteaza Vaduva decizia de a veni din ianuarie 2009 la conducerea Tiriac Holdings, companie care, desi a scazut ca venituri in 2009, isi mentine pozitia de forta pe segmentele auto, bancar, leasing, dezvoltari imobiliare sau aviatie.

Urmărește Business Magazin

/lideri/in-mainile-lui-stau-afacerile-de-miliarde-ale-lui-ion-tiriac-cine-este-petru-vaduva-7837217
7837217
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.