Greg Konieczny are pe mână activele de 3,3 miliarde de euro ale Fondului Proprietatea

Autor: Ioana Matei Postat la 13 ianuarie 2013 61 afişări

Omul care are pe mână activele de 3,3 miliarde de euro ale Fondului Proprietatea şi răspunde în numele Franklin Templeton de banii investitorilor la Fond a ajuns să-şi facă o carieră pe piaţa de capital mai curând din greşeală, după ce un accident i-a întrerupt o promiţătoare evoluţie de fotbalist, jucător al naţionalei de tineret a Poloniei.

E născut la Gdansk în 1970, exact pe când muncitorii de la şantierul naval şi studenţii protestau contra regimului socialist. "Primul an de facultate, în 1989, ca student la comerţ exterior, l-am petrecut învăţând în primul semestru economie socialistă, iar al doilea semestru economie capitalistă - cu acelaşi profesor", spune Konieczny. S-a angajat în 1991 ca broker la Bank Gdanski, într-o epocă în care bursa poloneză şi piaţa de capital deja începuseră să funcţioneze, iar în 1994 şi-a luat licenţa de consultant de investiţii din partea Comisiei pentru Titluri de Valoare din Polonia. La Franklin Templeton a ajuns în 1995, recrutat în urma unui interviu unde a recunoscut că nu ştie cine este Mark Mobius. În mod paradoxal, împreună cu acesta avea să ajungă pentru prima oară în România, în 1996-'97, când a avut contact prima dată cu companii scoase la privatizare (ciment, fabrici de bere, industrie chimică). S-a mutat la Bucureşti de aproximativ doi ani, dinainte ca Franklin Templeton să preia administrarea Fondului care a înregistrat pentru primele nouă luni din acest an un profit de 574,55 milioane lei, în creştere cu 7,3% faţă de cel raportat pentru septembrie 2011, de 535,29 milioane lei, potrivit informaţiilor publicate de Ziarul Financiar.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/greg-konieczny-are-pe-mana-activele-de-3-3-miliarde-de-euro-ale-fondului-proprietatea-10452736
10452736
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.