Gabriela Pintea: Perseverenţa, dorinţa de a face lucrurile bine şi de a învăţa sunt esenţiale

Postat la 14 august 2021 367 afişări

Gabriela Pintea: Perseverenţa, dorinţa de a face lucrurile bine şi de a învăţa sunt esenţiale

Cred că jobul ideal este... o utopie. Consider că este important modul de gestionare a resurselor pentru a obţine rezultate care să îţi aducă satisfacţie pe plan profesional.

Cel mai mult mă inspiră... proiectele noi care mă provoacă să găsesc soluţii, să fiu mai creativă şi care îmi oferă şansa să cunosc oameni cu experienţe diferite, dar şi să descopăr tehnologii şi produse noi.

Obiectivul meu principal în rolul actual... este de a identifica cele mai bune soluţii în fluxul de aprovizionare, de a eficientiza procesele şi de a optimiza costul de achiziţie, pentru a îndeplini obiectivele companiei pe termen mediu şi lung.

Lucrul de care sunt cel mai mândră este... faptul că am făcut parte din echipa care a pus bazele primului business de succes, la standarde europene, în domeniul reciclării PVC-ului rigid din România.

Din agenda mea zilnică, nu lipsesc... discuţiile cu partenerii din industrie şi consultarea publicaţiilor de specialitate, pentru a fi permanent la curent cu ultimele noutăţi din piaţă.

Lecţia pe care am învăţat-o în cariera mea de până acum este... că perseverenţa, dorinţa de a face lucrurile bine şi de a învăţa sunt esenţiale, iar într-o companie în care performanţa este apreciată, şansele de reuşită sunt garantate pentru cei ce muncesc.

Când eram copil, visam să fiu... în ordinea în care sunt enumerate: medic, cercetător, jurnalist, creator de pantofi. Aşadar, habar nu am cum am ajuns în zona de achiziţii. Cu toate acestea, îmi place ceea ce fac şi de aceea îmi fac bine treaba.

Sper ca viitorul să fie axat pe... mai multă responsabilitate faţă de mediu şi resurse, atât pentru companii, cât şi pentru noi ca oameni.


Vârstă: 34 de ani

Funcţie: Manager achiziţii

Companie: TeraPlast

Cifră de afaceri (2020, la nivel de grup): 396,2 mil. lei

Active (2020): 372,6 mil. lei

Număr de angajaţi (2020): 687


Numărul colegilor din echipa sa: 7


Experienţă: A absolvit Facultatea de Inginerie Chimică la Cluj, în cadrul UBB şi a profesat ca inginer timp de patru ani. Background-ul tehnic spune că a fost un plus, ajutându-o să înţeleagă mai bine industria în care activează în prezent, precum şi produsele pe care compania le achiziţionează.


Domeniile pe care se concentrează în prezent: Piaţa polimerilor, reciclarea materialelor plastice şi cercetarea de piaţă pentru dezvoltarea noilor businessuri în vederea creştererii portofoliului de produse pe care compania le achiziţionează, dar şi diversificarea bazei de furnizori.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.