Florentin Ţuca este unul dintre cei mai bine cotaţi avocaţi din România

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 22 decembrie 2012 424 afişări

Florentin Ţuca este Doctor Magna cum Laude în Parteneriat Public-Privat (2007) şi a întemeiat, împreună cu alţi şapte parteneri societatea de avocatură Ţuca & Asociaţii (2005).

Numele firmei s-a schimbat ulterior, în 2006, după cooptarea în echipă a lui Gabriel Zbârcea ca managing partner. În numai şase ani de existenţă firma a preluat poziţia fruntaşă în topul caselor de avocatură în funcţie de cifra de afaceri. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti în 1993 şi apoi a urmat, pentru Florentin Ţuca, o perioadă aglomerată şi agitată. Unul dintre profesorii preferaţi, Lucian Mihai, fost preşedinte al Curţii Constituţionale, l-a recomandat lui Gheorghe Muşat, iar din 1993 a început să lucreze la casa de avocatură Muşat şi Asociaţii. Când era în anul patru la facultate a început să lucreze şi ca asistent universitar, cariera pedagogică fiind chiar principala sa vocaţie, după cum declara anterior. Perioada 1996-1999 a fost una extrem de intensă, tânărul avocat trecând din sălile de tribunal în cele de meeting, apoi în sălile de curs şi biblioteca facultăţii în timp ce scria cereri de chemare în judecată şi articole pentru revistele de specialitate. Din cauza gradului mare de încărcare a trebuit să aleagă între avocatură şi cariera universitară.

Parcursul său profesional a fost din acel punct liniar, dar permanent ascendent, astfel încât acum stă, alături de Gabriel Zbârcea, în fruntea celei mai mari case de avocatură de pe plan local în funcţie de încasările declarate în 2010. Publicaţia britanică The Lawyer i-a conferit recent titlul "European Managing Partner of the Year".


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/florentin-tuca-este-unul-dintre-cei-mai-bine-cotati-avocati-din-romania-10406836
10406836
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.