El a condus ING Bank România timp de şapte ani

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 16 noiembrie 2012 69 afişări

Şi după ce i-a predat funcţia de CEO polonezului Michal Szczurek, în septembrie, Mişu Negriţoiu şi-a păstrat limba ascuţită cu care i-a obişnuit pe observatorii pieţei bancare.

"În politică totul se reduce la promovarea unor membri de gaşcă" şi "nivelul de înţelegere a problemelor este mai în urmă ca acum 20 de ani", spunea bancherul într-un interviu pentru ZF. Într-adevăr, Misu Negriţoiu este poate bancherul care cunoaşte cel mai bine mediul politic din interior. Economist de formaţie, a lucrat în comerţul exterior până în 1990, după care a făcut parte dintre specialiştii recrutaţi de noul guvern FSN: ca şef al Agenţiei pentru Investiţii Străine (ulterior Agenţia Română pentru Dezvoltare), din 1990 până în 1992, prin instituţia lui au venit primii investitori străini în România, de exemplu Coca-Cola sau Colgate-Palmolive.

A devenit apoi consilier al preşedintelui Ion Iliescu şi în 1996 a avut prilejul unei scurte cariere în politică, mai exact ca deputat, însă a părăsit politica repede din senzaţia de plictiseală şi ineficienţă pe care i-o dădea domeniul. A profitat de ocazia ofertei de a lucra în ING Bank şi a intrat în banking la 47 de ani, în 1997, ajungând, după numai câţiva ani, în 2006, primul român care a preluat şefia unei bănci cu capital majoritar străin.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/el-a-condus-ing-bank-romania-timp-de-sapte-ani-10329310
10329310
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.