Edhit Sîrbu: Vom avea în viitor în mediul de afaceri mai multe femei-lider

Autor: Ioana Mihai Postat la 08 aprilie 2012 158 afişări

Edhit Sîrbu, supplier & sourcing development director al Danone, este una dintre cele mai puternice 100 de femei din business. Citeşte povestea lui Edhit Sîrbu în catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business", începând cu 9 aprilie.

BUSINESS Magazin: Cât de greu îşi croieşte o femeie drumul în lumea de business?

Edhit Sîrbu: De la începutul carierei am lucrat în companii multinaţionale unde femeile sunt tratate în mod egal cu bărbaţii, atât în dezvoltarea, cât şi în promovarea profesională. Consider că nu există căi diferite spre succes pentru bărbaţi şi femei, reţeta fiind aceeaşi: talent, motivare, perseverenţă şi efort. De exemplu, în Danone România sunt cinci femei cu funcţii de conducere şi membre în boardul director. Există proiecte specifice pe tema diversităţii prin care femeile sunt încurajate să se dezvolte.

BUSINESS Magazin: E mai uşor sau mai greu să te impui ca lider, fiind femeie?

Edhit Sîrbu: Deşi teoretic ar trebui ca aceleaşi calităţi să propulseze un lider, statistica arată că femeilor le este mult mai greu să ajungă în poziţiile de conducere cele mai înalte. Sunt convinsă că în viitor vom avea în mediul de afaceri mai multe femei-lider care vor aduce valoare şi schimbări semnificative.

BUSINESS Magazin: Cum v-aţi caracteriza stilul de conducere şi/sau de creare a unei afaceri?

Edhit Sîrbu: Pun accent în primul rând pe echipă, care are rolul esenţial în atingerea obiectivelor, concentrându-mă asupra contribuţiei fiecărui coechipier. Încurajez iniţiativa, asumarea unor riscuri calculate atunci când este necesar. Mă adaptez rapid la schimbările din mediul intern şi extern şi iau decizii tactice din mers.


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de succes ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

/lideri/edhit-sirbu-vom-avea-in-viitor-in-mediul-de-afaceri-mai-multe-femei-lider-9487361
9487361
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.