Dragoş Geletu, KLG Logistic: Am vrut să-mi demonstrez mie însumi că pot construi o companie de la zero care să ajungă în top

Autor: Ioana Mihai, Razvan Muresan Postat la 21 mai 2012 1510 afişări

Dragoş Geletu este, la numai 39 de ani, CEO al companiei KLG Logistic. El este unul dintre cei 100 de tineri manageri pe care BUSINESS Magazin îi oferă României în ediţia a şaptea a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, care va apărea în 28 mai.

BUSINESS Magazin: De cât timp lucraţi în firmă şi cum aţi decis să acceptaţi o poziţie în cadrul companiei? Ce experienţă aveţi şi cum apreciaţi parcursul profesional de până acum?

Dragoş Geletu, KLG Logistic: Înainte de a înfiinţa filiala locală a KLG am lucrat vreme de 12 ani în aceeaşi industrie, lucrând pentru Frans Maas/DSV, unde ultima poziţie deţinută era tot de managing director. N-aveam niciun motiv concret să plec - aveam putere de decizie asupra afacerii din România, eram plătit ca un preşedinte de bancă, aveam o cotă de acţiuni. Ce mă deranja era că într-o multinaţională apropierea de oameni se pierde, or eu îi ştiam personal aproape pe toţi cei 700 de angajaţi. Aşa că m-am hotărât să pornesc de la zero o afacere. Sunt partener în KLG Europe, din punct de vedere investiţie 20% dar din punct de vedere decizional în statutul companiei suntem două părţi (KLG International şi eu) cu putere decizională egală 50-50%.

BUSINESS Magazin: Care a fost cel mai greu moment din carieră?

Dragoş Geletu, KLG Logistic: A coincis cu începutul KLG Logistics, în urmă cu patru ani şi jumătate. A fost o nebunie de moment, am vrut să-mi demonstrez mie însumi că pot construi o companie de la zero care să ajungă în topul companiiilor din domeniu - transport şi logistică.

BUSINESS Magazin: Câţi oameni aveţi în subordine şi care este bugetul pe care îl administraţi?

Dragoş Geletu, KLG Logistic: Avem acum în jur de 300 de angajaţi şi o cifră de afaceri în 2011 de 20 mil. euro.

BUSINESS Magazin: Ce rezultate a avut anul trecut compania?

Dragoş Geletu, KLG Logistic: Am crescut dinamic în ultimii ani începând acum patru ani de la 2 mil. euro şi ajungând în 2011 la 20 mil. euro. Faţă de 2010 (15,5 mil euro) am crescut cu aproximativ 35%.

BUSINESS Magazin: Unde vă vedeţi peste 10 ani?

Dragoş Geletu, KLG Logistic: Consultant la una sau mai multe companii de top.

Urmărește Business Magazin

/lideri/dragos-geletu-klg-logistic-am-vrut-sa-mi-demonstrez-mie-insumi-ca-pot-construi-o-companie-de-la-zero-care-sa-ajunga-in-top-9655173
9655173
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.