De la el vin BMW-urile. Povestea sefului Automobile Bavaria, Michael Schmidt

Postat la 24 decembrie 2010 4896 afişări

Michael Schmidt a fost printre primii oameni de afaceri romani care au pariat pe dezvoltarea pietei auto locale. Mai ales a pietei de masini de lux, pentru ca miza lui Schmidt a fost BMW.

"Am aflat de la un prieten de familie ca BMW cauta intens pe cineva pentru a incepe activitatea in Romania, mai ales ca Mercedes, principalul concurent al BMW, intrase deja pe piata (printr-o companie detinuta de omul de afaceri Ion Tiriac - n.red.). "In februarie 1994 am inceput discutiile, iar la 1 aprilie am deschis primul sediu", isi aduce aminte de inceputurile sale in business Michael Schmidt, un roman care a emigrat in Germania in 1981 si a revenit in tara dupa Revolutie. Foarte ferm, temut si chiar dictatorial pe alocuri, Schmidt si-a construit pas cu pas reteaua de dealeri BMW din Romania, controland atat importul, cat si distributia marcii de lux germane pana la jumatatea anului 2007, cand grupul german si-a deschis oficial o reprezentanta locala.

Pe langa dealerii BMW, prin care acum controleaza peste trei sferturi din vanzarile marcii germane, grupul detinut si condus de Michael Schmidt este implicat si in comercializarea camioanelor MAN si a autocarelor Neoplan, dar si in leasing financiar si piata de inchirieri auto.

Foarte aproape de vanzarea afacerii in urma cu doi ani, cand piata auto se afla la maxim, Schmidt s-a repliat dupa ce tranzactia a cazut si a pornit o puternica ofensiva in strainatate, pe masura ce vanzarile din Romania au scazut cu aproape 70% in ultimii doi ani. "Am cumparat dealeri BMW in Germania si vreau sa merg cu camioanele MAN in Kosovo si Georgia. Sunt tari asezate, unde se pot face bani din servicii post-vanzare (Germania) si zone care se pregatesc de un boom in domeniul constructiilor (Kosovo si Georgia). In Romania nu vad nimic dramatic pe termen mediu, poate abia dupa 2013-2014 sa se mai intample ceva", isi rezuma antreprenorul strategia.

Urmărește Business Magazin

/lideri/de-la-el-vin-bmw-urile-povestea-sefului-automobile-bavaria-michael-schmidt-7837256
7837256
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.