Cum au crescut afacerile lui Dan Ioan Popp, seful primei companii private romanesti listate la bursa

Postat la 07 ianuarie 2011 255 afişări

Dan Ioan Popp este unul dintre primii dezvoltatori imobiliari din Romania, Impact, compania sa, fiind infiintata in 1991. Impact a fost si prima companie privata romaneasca listata la bursa.

Cariera de dezvoltator imobiliar a lui Dan Ioan Popp se datoreaza cartii "Al treilea val" de Alvin Toffler, a povestit presei omul de afaceri. Toffler miza acolo pe servicii, iar Popp, absolvent de Politehnica, fost cercetator, a ales sectorul imobiliar.

A inchiriat apartamente si a avut una din primele 50 de companii din Romania infiintate in baza primului decret-lege privitor la asociatiile cu scop lucrativ. Impact a pornit-o in baza unei subscriptii publice, la care au participat peste 400 de persoane. Compania este listata la bursa din 1996, iar in 2002 depasea capitalizarea bursiera de 100 de milioane de dolari. n 2006 actiunile companiei au fost promovate la categoria I a Bursei.

In actionariat au intrat investitori straini importanti precum Julius Baer, East Capital si Lehman Brothers. La conducerea Impact, Dan Ioan Popp a coordonat proiecte in Bucuresti, Constanta, Oradea, Ploiesti si Cluj, reprezentand constructia a 16 ansambluri rezidentiale, a unui centru de afaceri de 8.000 mp si a peste 2.000 de alte imobile. Criza financiara si caderea sectorului imobiliar din Romania au afectat activitatea Impact, dar procedura de insolventa deschisa in iulie 2010 de catre Romconstruct Ploiesti, pentru o datorie de numai 1,3 milioane de lei, a fost suspendata de Curtea de Apel Bucuresti.

Urmărește Business Magazin

/lideri/cum-au-crescut-afacerile-lui-dan-ioan-popp-seful-primei-companii-private-romanesti-listate-la-bursa-7837349
7837349
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.