Cum a ajuns Adrian Porumboiu unul dintre cei mai mari latifundiari ai Romaniei

Postat la 29 decembrie 2010 1033 afişări

Fost fotbalist si arbitru international FIFA, Adrian Porumboiu a inceput sa se dedice din 1999 afacerilor, fiind acum unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri din tara si finantatorul echipei de fotbal FC Vaslui.

Pana in 1976, Adrian Porumboiu a jucat fotbal, mai intai in echipa de juniori si tineret a FC Arges Pitesti si apoi in echipa mare a Viitorului Vaslui. Apoi a fost arbitru, mai intai in diviziile C, B si A, iar in 1986 devine arbitru international FIFA. Ca arbitru international a condus la centru doua partide de fotbal la meciuri din turnee finale ale Campionatului european de juniori. n 1998 a preluat conducerea Comisiei de disciplina si judecata a arbitrilor din Federatia Romana de Fotbal.

Din 1999 se dedica afacerilor si ulterior devine finantator al echipei de fotbal din Vaslui. Grupul de firme pe care il conduce acum exploateaza 43.000 de hectare de teren agricol in judetele Vaslui, Iasi, Galati si Neamt. Grupul dezvoltat de Porumboiu este format din firmele Racova Vaslui (cu activitati in turism), Comcereal Vaslui, R-Agro, Asociatia Agricola Munteni, Agrocomplex Barlad (cu activitati in cultura cerealelor), Mopan Suceava (morarit si panificatie), Ulerom Vaslui (fabricarea uleiurilor vegetale), Ilvas Vaslui (prelucrarea laptelui), Comprest Vaslui (constructii) si Comguard Vaslui (servicii de paza si protectie).

Conform ultimelor date disponibile, din toate aceste afaceri, numai businessul agricol genereaza rezultate financiare de peste 40 de milioane de euro in fiecare an. La sfarsitul anului trecut, omul de afaceri declara ca are in desfasurare doua proiecte de investitii in domeniul energiei electrice si termice si al ingrasamintelor. Valoarea proiectelor este, conform declaratiilor sale, de peste 30 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

/lideri/cum-a-ajuns-adrian-porumboiu-unul-dintre-cei-mai-mari-latifundiari-ai-romaniei-7836828
7836828
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.