Cristian Secoşan este managerul care a lăsat conducerea Siemens România pentru cea mai mare companie din România

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 22 decembrie 2012 1154 afişări

Cariera lui Cristian Secoşan a început după Revoluţie, când în 1991 avea să se angajeze în domeniul industrial după absolvirea Facultăţii de Mecanică a Politehnicii din Timişoara.

A lucrat timp de cinci ani la UCM Reşiţa ca inginer, iar între 1996 şi 1999 a fost angajat ca manager de proiect la filiala locală a ABB. După cinci ani petrecuţi ca director executiv al Alstom unde a luat contact cu domeniul energetic, Secoşan a ajuns director al diviziei de energie din cadrul Siemens România. În 2007 el a decis să preia conducerea Electrica Moldova Furnizare (deţinută de grupul german E.ON), iar în 2009 a revenit în Siemens ca director general, compania având activităţi în sănătate, energie şi industrie. Germanii de la Siemens deţin pe piaţa locală patru centre de producţie, cel mai activ sector fiind cel de energie, motorul afacerilor companiei în România. Cristian Secoşan a preluat de la 1 septembrie funcţia de membru al directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de gaze şi energie. Fostul şef al Siemens devine astfel cel de-al doilea român din boardul celei mai mari companii locale după Mariana Gheorghe, care este CEO-ul Petrom. În momentul în care au început voturile pentru catalogul 100 cei mai admiraţi CEO din România, Secoşan era încă CEO al Siemens România.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/cristian-secosan-este-managerul-care-a-lasat-conducerea-siemens-romania-pentru-cea-mai-mare-companie-din-romania-10406844
10406844
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.