Cornel Marian investeşte banii suedezilor de la Oresa în România

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 17 decembrie 2012 387 afişări

Cornel Marian administrează investiţiile companiei suedeze Oresa Ventures în România şi Serbia, cu al cărei nume şi-a identificat cariera de peste un deceniu şi din al cărui consiliu director face parte.

Oresa a venit în România în 1997 prin investiţia în lanţul de magazine Flanco, astfel încât în 1998 Cornel Marian, pe atunci ofiţer de investiţii în Oresa, a fost numit în conducerea Flanco, pentru ca în 2005, după plecarea fostului manager Marius Ghenea, a devenit CEO al reţelei până la preluarea Flanco de către Flamingo un an mai târziu. Marian s-a întors atunci ca manager de investiţii al Oresa Ventures, a cărei strategie e să investească între 10 şi 20 de milioane de euro în companii din sectoare cu potenţial de creştere şi cu profitabilitate bună. Printre reperele din portofoliul Oresa Ventures de-a lungul anilor se numără Somaco, Fabryo (care a anunţat recent decizia de a fuziona cu Atlas Corporation spre a forma un nou lider al pieţei de vopseluri), Kiwi Finance, La Fântâna (de unde Oresa a ieşit în 2007) sau Credisson, firmă vândută în 2005 către Cetelem. Înainte de fondul de investiţii, Cornel Marian, absolvent al Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, a activat în consultanţă în management, în Marea Britanie.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/cornel-marian-investeste-banii-suedezilor-de-la-oresa-in-romania-10397074
10397074
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.