Constantin Toma, ofiterul de la comanda Omniasig

Postat la 19 octombrie 2010 831 afişări

Constantin Toma este unul dintre cei mai longevivi executivi din sectorul asigurarilor. Anul trecut si-a anuntat demisia de la Omniasig, insa in scurt timp a revenit la compania pe care o conduce de 15 ani.

Cariera lui Constantin Toma a fost marcata de functiile de conducere pe care le-a detinut incepand chiar cu anul 1990. L-a ajutat faptul ca s-a format intr-un spirit riguros si competitiv, avand in vedere ca este absolvent al Scolii de Ofiteri, cu specializarea Finante. Nu a fost insa niciodata ofiter, iar locurile de munca pe care le-a avut au cerut aplicarea cunostintelor financiare pe care si le-a dezvoltat prin absolvirea Facultatii de Finante si Asigurari si Relatii Economice Internationale.

Inainte de a intra in asigurari, Toma a lucrat la Romavia, unde a fost contabil-sef timp de trei ani, iar in perioada 1994-1995 a fost directorul general al Tara Motor. Chiar daca atunci cand a ajuns la Omniasig era un novice in domeniu, venirea lui a fost in cele din urma de bun augur: la ora actuala, Omniasig este a treia cea mai mare companie de asigurari generale din piata.

Desi nimeni nu prevedea despartirea lui Toma de compania pe care a condus-o in ultimul deceniu si jumatate, seful Omniasig a anuntat anul trecut ca va demisiona pentru a prelua sefia PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor). Din aceasta functie ar fi urmat sa coordoneze introducerea asigurarilor obligatorii de locuinte si politicile de vanzare a acestora. A fost o decizie care a bulversat piata de asigurari, insa asupra careia Toma a revenit la scurt timp, cedandu-i locul lui Marius Bulugea, actualul presedinte al PAID.

Urmărește Business Magazin

/lideri/constantin-toma-ofiterul-de-la-comanda-omniasig-7498074
7498074
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.