Conduce 13 hipermarketuri Carrefour care vând anual de jumătate de miliard de euro

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 13 iunie 2013 3043 afişări

Cătălin Samara şi-a construit întreaga carieră în cadrul retailerului francez iar acum coordonează activitatea a 13 hipermarketuri Carrefour, care au circa 3.000 de persoane angajate şi realizează o cifră de afaceri ce reprezintă aproximativ 50% din totalul încasărilor în România.

Cătălin Samara împlineşte 13 ani de când lucrează în cadrul retailerului francez. Acum coordonează activitatea a 13 magazine, dintre care două în Bucureşti (Colentina şi Vitantis), unul la Constanţa, toate cele şapte hipermarketuri Carrefour din regiunea Moldovei şi încă trei în nord-vest: unul în Cluj şi două în Oradea. 

Şi-a construit cariera pas cu pas în cadrul retailerului francez, fiind la început manager de raion electronice-electrocasnice în primul hipermarket din România - Carrefour Militari (Bucureşti); a fost apoi manager al aceluiaşi departament, manager departament produse proaspete, director stagiar (Carrefour Colentina) şi director de magazin. A avut apoi stagii de conducere a unor magazine din ţară la deschiderea lor: în Constanţa, în 2006 şi două la Iaşi, în 2007 şi 2008. „În noiembrie 2010 am revenit în Bucureşti ca director de achiziţii electronice-electrocasnice, iar în august 2011 am preluat postul de director regional, membru în cadrul comitetului executiv Carrefour România."

Despre antreprenoriat spune că „ocupând posturi de conducere, e ca şi cum ai fi antreprenor: ai responsabilitatea păstrării unor efective de oameni, a obţinerii unor rezultate care să-ţi garanteze existenţa şi dezvoltarea în piaţă; ai un ritm de viaţă extrem de alert, deci eşti un adevărat antreprenor. Eu am plecat mereu de la această premisă şi mă consider un antreprenor în adevăratul sens al cuvântului„. Spune că primeşte des oferte de la head-hunteri, dar nu-l interesează, iar peste zece ani, se vede „tot în Carrefour, în România sau în altă ţară ori continent, într-o poziţie similară sau - de ce nu? - o altă zonă decât cea operaţională".


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a opta ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din luna mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 35 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/conduce-13-hipermarketuri-carrefour-care-vand-anual-de-jumatate-de-miliard-de-euro-10963745
10963745
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.