Ciprian Păltineanu, UniCredit Ţiriac Bank: Mă simt mai bătrân decât vârsta din acte, dar în niciun caz mai obosit

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 22 mai 2012 828 afişări

Ciprian Păltineanu este, la numai 36 de ani, director pentru companii mari al UniCredit Ţiriac Bank. El este unul dintre cei 100 de tineri manageri pe care BUSINESS Magazin îi oferă României în ediţia a şaptea a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, care va apărea în 28 mai.

BUSINESS Magazin: Câţi oameni cuprinde echipa pe care o conduceţi? Cum vă definiţi stilul de management şi cum receptaţi diferenţa de vârstă faţă de subordonaţii dvs.?

Ciprian Păltineanu, UniCredit Tiriac Bank: Echipa de large corporate cuprinde 57 de coverage bankers dedicaţi deservirii clienţilor mari companii româneşti, corporaţii multinaţionale, sector public şi grupuri de instituţii financiare. Colegii sunt grupaţi în Bucureşti (marea majoritate) dar şi în nouă centre regionale din ţară. Ei au vârste între 23 si 53 de ani, dar personal nu cred că vârsta biologică este cea determinantă, atât cât experienţa, forţa şi dorinţa de muncă. Eu, de exemplu, mă simt mai bătrân decât vârsta din acte, dar în nici un caz mai obosit… Mi s-a spus că practic un stil de management al exemplului personal ("leading by example"); încerc să fiu pe cât posibil în prima linie, motivându-mi echipa prin exemplul personal şi totodată asigurând transferul corespunzător de know-how. De asemenea, îi încurajez pe colegii mei conducători de departamente să aplice acelaşi stil de leadership.

BUSINESS Magazin: Cum aţi făcut tranziţia de la bankingul din România anilor '90 (ABN Amro) la Lehman Brothers? Ce a însemnat experienţa de la Lehman Brothers şi apoi de la Credit Suisse pentru cariera dvs. şi pentru viziunea dvs. de ansamblu asupra acestui domeniu?

Ciprian Păltineanu, UniCredit Tiriac Bank: Experienţa din banking-ul românesc al anilor '90 mi-a fost de mare ajutor, creând premisele dezvoltării mele ulterioare. Fiind şi la început de cariera, atunci am acumulat foarte multe experienţe şi cunoştinţe, pe o curbă de învăţare foarte accentuată, cultivându-mi totodată etica muncii şi curiozitatea intelectuală. Expunerea ulterioară faţă de mediul bancar internaţional, într-o perioadă specială, cu un trend secular de creştere afectat punctual de corecţii (post dot-com bubble, 9/11, credit squeeze-ul din 2003) m-a ajutat să înţeleg mai bine interacţiunile financiare la nivel global, clienţii şi investitorii de mari dimensiuni, cât şi aspectele multi-culturale.

Urmărește Business Magazin

/lideri/ciprian-paltineanu-unicredit-tiriac-bank-ma-simt-mai-batran-decat-varsta-din-acte-dar-in-niciun-caz-mai-obosit-9655233
9655233
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.