Cine este miliardarul român care a construit cea mai mare afacere românească ce există în ţara noastră

Postat la 22 noiembrie 2021 2872 afişări

Cine este miliardarul român care a construit cea mai mare afacere românească ce există în ţara noastră

Dragoş Pavăl a pornit de la zero, în primii ani de după Revoluţie, afacerea din retailul de bricolaj Dedeman, care a ajuns cea mai mare companie antreprenorială din România.

Dragoş Pavăl a fost primul dintre cei doi fraţi care a intrat în afaceri, în anul 1992, când a deschis un magazin de 16 metri pătraţi într-un spaţiu închiriat într-un cartier din Bacău.

În business este implicată întreaga familie Pavăl. Primul D din Dedeman vine de la Dragoş, al doilea D de la Denise, soţia lui, M de la mama soţiei şi A de la Adrian.

Cifra de afaceri a Dedeman, cel mai mare business antreprenorial de pe piaţa locală şi cel care domină piaţa de bricolaj, a urcat cu 10,5% în 2020 faţă de 2019 la  9,082 miliarde de lei (1,877 mld. euro), potrivit datelor Ministerului Finanţelor. Profitul companiei a urcat şi mai repede însă, cu 28% în 2020 faţă de 2019, la 1,64 miliarde de lei.

Profiliul lui Dragoş Pavăl a apărut în anuarul 100 CEI MAI ADMIRAŢI CEO DIN ROMÂNIA, EDIŢIA 2021, unde ocupă locul 2.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.