Cele mai puternice femei din România: Ioana Racoţi, Zamfirescu Racoţi Predoiu

Autor: Ioana Matei Postat la 26 martie 2013 1434 afişări

Ioana Racoţi spune că o carieră de avocat presupune multe momente dificile.

"Cel mai recent este legat de faptul că fostul meu asociat, Cătălin Predoiu, a ales în urmă cu cîţiva ani un alt drum profesional. Prin decizia lui am pierdut cel mai apropiat sfătuitor şi îndrumător în ale dreptului." Ioana Racoţi avea doar 26 de ani şi Cătălin Predoiu 27 când au fondat firma de avocatură. "Poate că a fost iniţial un act de temeritate, dar (...) s-a transformat într-un act de inspiraţie şi înţelepciune. Ani de zile am investit aproape toate veniturile în menţinerea şi dezvoltarea firmei într-o piaţă lipsită de arbitru, în care concurenţa neloială a afectat uneori ierarhia valorilor." Privind în urmă, Ioana Racoţi spune că dacă n-ar fi ales avocatura, i-ar fi plăcut să fie cercetător în biochimie.

CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN ROMÂNIA - EXCLUSIV

Business Magazin: Cât de greu îşi croieşte o femeie drumul în lumea de business?

Depinde foarte mult de business. Dacă vorbim de avocatură, situaţia în România este mult diferită acum de momentul la care eu am început să practic avocatura, sunt firme de renume cu parteneriat preponderent feminin. Există însă statistici recente care arată că în multe ţări, o femeie avocat are şanse mai mici decât un bărbat avocat cu aceeaşi pregătire şi experienţă să ajungă partener într-o firmă mare sau să obţină acelaşi câştig.

Business Magazin: E mai uşor să te impui ca lider fiind femeie?

Nu este neapărat mai uşor sau mai greu, depinde atât de cea care doreşte să se impună ca lider, cât şi de echipa care trebuie să o accepte. Nu cred că în România de astăzi o femeie este respinsă ca lider doar pentru că este femeie.

Business Magazin: Cum v-aţi caracteriza stilul de conducere?

Îmi doresc să conving echipa prin puterea exemplului.

Business Magazin: Care sunt calităţile feminine care ajută în business?

Să ne amintim că zeitatea înţelepciunii atât în mitologia greacă, cât şi în cea romană, era un personaj feminin. În plus, femeile au o intuiţie pe care se bazează de multe ori în deciziile de afaceri.

Business Magazin: Destinaţii de vacanţă preferate.

New York, Buenos Aires.

Business Magazin: Carte?

Literatura rusă, cărţi autobiografice, cărţi istorice, istoria artei; muzică - clasică, ABBA; film - nu sunt o mare consumatoare de film, dar vizionez cu plăcere un film de calitate.


Business Magazin lanseaza cea de-a doua ediţie a catalogului dedicat celor mai puternice femei din mediul de afaceri romanesc. De această data, 200 cele mai puternice femei din business cuprinde 200 de nume reprezentative, din pozitii-cheie de conducere, precum CEO, CCO, directori generali, economici, antreprenori, consultanti sau Country Manageri. Au reusit sa castige, in timp, admiratia si recunoasterea propriei valori pentru ca apoi sa preia pozitii importante de conducere. Femeile de afaceri din Romania valideaza propriul succes prin cifre de afaceri ce le pozitioneaza pe primele locuri in topuri.

De la an la an, numarul lor este tot mai mare, iar notorietatea si aprecierea de care se bucura nu sunt altceva decat recunoasterea valorii la purtator, un simbol pe care Business Magazin il sustine si il sprijina permanent.

Pentru ca au demonstrat perseverenta, profesionalism, curaj si maxima implicare, femeile antreprenor au reusit consolidarea unei cariere bazata pe dinamism, actiune si permanenta dedicare. Câteva dintre numele pe care cititorii Business Magazin le pot regăsi în paginile catalogului sunt: Irina Schrotter, Camelia Sucu, Aneta Bogdan, Carmen Adamescu, Maria Grapini, Rucsandra Hurezeanu, Violeta Ciurel, Amalia Nastase, Cristina Batlan , Irina Socol, Monica Iavorschi, Adina Pascu, Andreea Mihai, Georgeta Serban, dar şi multe altele.

Catalogul este disponibil de pe data de 11 martie în reţelele de distibuţie a presei Inmedio şi Relay la preţul de 35 lei.

Pentru a vedea unde sunt toate locaţiile Inmedio şi Relay click aici

Comandă online catalogul AICI.

Urmărește Business Magazin

/lideri/cele-mai-puternice-femei-din-romania-ioana-racoti-zamfirescu-racoti-predoiu-10691226
10691226
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.