Ce sa faci din bacsis

Postat la 03 martie 2008 242 afişări

Remus Bogdan, fondatorul restaurantului cu specific mediteraneean Alfresco, este un exemplu de antreprenor care, inainte de a trece pe cont propriu, a aflat toate secretele businessului, fiind mai intai... angajat. Si nu o luna, doua, ci vreme de 18 ani in care s-a pregatit continuu. Sa fie aceasta o cale mai sigura spre succes?

Chiar daca nu iti garanteaza reusita ca antreprenor, experienta acumulata poate fi un plus in cresterea unui business: cunosti detaliile si modul de functionare al afacerii si, automat, anticipezi unele lucruri neplacute sau negative care pot interveni in primii ani de viata ai afacerii. Aproape 20 de ani de ucenicie in domeniul alimentatiei publice l-au ajutat foarte mult pe Bogdan, desi recunoaste ca poate ar fi reusit si fara. Cel mai important plus pe care il are in fata celor care si-au facut afaceri in domeniul restaurantelor fara a avea contact indeaproape cu aceasta zona este faptul ca stie ce inseamna o piata super competitiva, care se traduce prin 14-15 concurenti pe o raza de 200 de metri. Si, chiar daca in Romania densitatea restaurantelor pe metrul patrat nu este atat de mare, sa stii, ca manager, sa pozitionezi pe o treapta superioara un restaurant dintr-un numar de 15 nu poate fi decat o chestiune de fler si de intuitie vizavi de piata pe care joci.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ce,
sa,
faci,
din,
bacsis
/lideri/ce-sa-faci-din-bacsis-4074104
4074104
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.