Ce au in comun Bucuresti Mall, Plaza si Baneasa Shopping City? Cel mai experimentat sef de mall

Postat la 02 ianuarie 2011 145 afişări

Ali Ergün Ergen este considerat cel mai experimentat sef de mall din tara, fiind implicat in constructia si administrarea unora dintre cele mai mari centre comerciale de acest tip.

"Era director tehnic la constructia Bucuresti Mall si s-a dovedit a fi un manager talentat, astfel ca a promovat in cadrul companiei." Descrierea lui Ergen este facuta de omul de afaceri turc Tunc Capa, cel care a a fondat in urma cu 13 ani compania Anchor Grup, dezvoltatorul primului mall din Romania - Bucuresti Mall. Ergen a devenit ulterior seful operatiunilor Bucuresti Mall si a fost responsabil pentru dezvoltarea in 2004 a celui de-al doilea centru comercial al Anchor Grup, denumit Plaza Romania, in urma unei investitii de mai multe zeci de milioane de euro.

n plus, sub mandatul lui Ergen, Anchor a obtinut o refinantare de 124 de milioane de euro, aceasta fiind una dintre cele mai mari tranzactii de profil ale anului 2005. La inceputul anului 2006, in contextul in care compania turceasca isi punea problema extinderii in Republica Moldova, Ergen a fost cooptat in echipa Baneasa, considerat cel mai mare proiect imobiliar din Romania, dezvoltat de o companie controlata de doi dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Romania - Gabriel Popoviciu si Radu Dimofte. Practic, Ergen a fost cel care a schitat planurile si a urmarit realizarea centrului comercial Baneasa Shopping City, o investitie de 150 de milioane de euro.

In prezent, Ergen este implicat in realizarea unui cinematograf si a unei benzinarii proprii in cadrul giganticului proiect imobiliar din nordul Capitalei, in urma unei investitii de 22 de milioane de euro, una dintre putinele anuntate in ultimii doi ani de de criza financiara. "Nu ma mai consider insa expat. Sunt deja casatorit cu o romanca", spune Ergün, care coordoneaza acum un mall ale carui magazine au vandut anul trecut cumulat mai mult de 200 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

/lideri/ce-au-in-comun-bucuresti-mall-plaza-si-baneasa-shopping-city-cel-mai-experimentat-sef-de-mall-7839533
7839533
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.