Câţi bani face anual omul din spatele imperiului Fratelli

Autor: Cristina Roşca Postat la 01 iulie 2013 30950 afişări

Dani Caramihai sau unul dintre cei patru „Fratelli" are 38 de ani şi este acţionar în cadrul unuia dintre cele mai mari şi mai cunoscute businessuri din HoReCa din România, cu afaceri de 6 mil. Euro anul trecut. El a deschis împreună cu trei parteneri cinci localuri Fratelli, barul Biutiful din centrul istoric, membership clubul pentru expaţi şi executivi Le Club şi firma de catering Flavours.

A ştiut încă din primii ani de liceu ce vrea să facă atunci când va fi mare. Nu s-a gândit niciodată să devină astronaut, medic sau pompier, meserii care sunt de regulă pe lista scurtă a băieţilor. A vrut să îi urmeze în industria de restaurante tatălui său, care a cumpărat la începutul anilor ‘90 restaurantul Casa Albă, pe care îl deţine şi astăzi. Aflat în Băneasa, într-o clădire istorică, restaurantul datează de la începutul secolului al XX-lea, fiind cu câţiva ani mai tânăr decât Caru’ cu Bere. Pentru a prelua afacerea familiei a studiat la Facultatea de Economie a Comerţului şi Turismului, cea mai apropiată ca profil de industria HoReCa. Studiile l-au ajutat ulterior în business, recunoaşte el. 

A lucrat alături de tatăl său până la 28 de ani, în 2004, an în care începe să se scrie istoria grupului Fratelli. Numele dă singur de gol povestea businessului: doi fraţi şi doi veri, foşti colegi de liceu şi prieteni vechi „ca fraţii„. Iniţiativa a fost a asociaţilor însă Dani Caramihai s-a lăsat convins, deşi avea un loc călduţ deja asigurat. Astăzi el se ocupă de managementul afacerii, în timp ce fiecare dintre ceilalţi îşi împart atribuţiile de comunicare, design şi zona juridică. Deciziile majore nu se iau însă decât la comun. Pe lista planurilor de viitor ale lui Dani Caramihai se numără extinderea, iar în 2013 antreprenorul are în plan completarea portofoliului cu un alt local de zi de tipul „dine all day„ (unde se poate mânca la orice oră) în Bucureşti. Pentru localurile de seară, se uită la oraşe mari precum Iaşi sau Cluj, pe care încă nu le-a aşezat pe harta Fratelli.

FUNCŢIE acţionar al Fratelli, Biutiful, Le Club, Flavours

VÂRSTĂ 38 de ani

ACŢIONARIAT Dani Caramihai, Liviu Popescu, Mihai Popescu, Nicu Mergeani

CIFRĂ DE AFACERI 2012 6 mil. euro

CIFRĂ DE AFACERI 2011 5,6 mil. euro

ANGAJAŢI 270

Dani Caramihai a primit un premiu special în cadrul Galei Business Magazin - 100 TINERI MANAGERI DE TOP 2013.


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a opta ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din luna mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 35 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/cati-bani-face-anual-omul-din-spatele-imperiului-fratelli-11060820
11060820
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.