Călin Meteş, Franklin Templeton Investments: „Cred că jobul ideal este acela care te provoacă constant să te imbunătăţeşti şi în care nicio zi nu seamănă cu cea de dinainte”

Postat la 06 august 2021 152 afişări

Călin Meteş, Franklin Templeton Investments: „Cred că jobul ideal este acela care te provoacă constant să te imbunătăţeşti şi în care nicio zi nu seamănă cu cea de dinainte”

Cred că jobul ideal este… acela care te provoacă constant să te imbunătăţeşti şi în care nicio zi nu seamănă cu cea de dinainte.

Cel mai mult mă inspiră… poveştile antreprenorilor care au pornit de jos, au o construit o afacere de succes pe care ulterior au reuşit să o listeze la bursă.

Sunt cel mai mândru… în afară de copiii mei, de randamentele anuale foarte bune pe care am reuşit să le generez împreună cu colegii mei acţionarilor Fondului Proprietatea.

Lecţia pe care am învăţat-o în cariera mea de până acum este… că în domeniul investiţiilor nu poţi să ai întotdeauna dreptate, dar stabilirea unui plan pe termen lung ajută enorm în momentele dificile.

Când eram copil, visam să fiu… un om de afaceri care cumpără şi vinde companii, aşa cum il văzusem pe personajul J.R. Ewing din serialul Dallas.

Liderul ideal… are viziunea lui Steve Jobs, capacitatea de execuţie a lui Jeff Bezos şi tenacitatea lui Warren Buffet.

Îmi place să citesc… cărţi din domenii variate cum ar fi: beletristică, filosofie, dezoltare personală, istorie sau investiţii.


Vârstă: 39 de ani

Funcţie: Deputy CEO Investments / Deputy Portfolio Manager

Companie: Franklin Templeton International Services S.À R.L. Luxembourg Sucursala Bucureşti

Active Fondul Proprietatea (la final de 2020): 10 mld. lei


Numărul colegilor din echipa sa: 30


Experienţă anterioară: analist de investiţii orientat pe companii de dimensiuni mici şi mijlocii la Finas Invest în Cluj-Napoca şi manager de portfoliu pe fonduri de acţiuni la Raiffeisen Asset Management Bucureşti


Domeniile pe care se concentrează în prezent: guvernanţa corporativă prin implicare activă la nivelul consiliilor de administraţie şi investiţiile de tip private equity

Profilul lui Călin Meteş a apărut în anuarul 100 TINERI MANAGERI DE TOP, EDIŢIA 2021. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.