Belgin Bactali: Succesul unui lider depinde de echipa pe care şi-o creşte în jur, de cum reuşeşte să îi ţină motivaţi şi de transparenţa şi claritatea în comunicare

Postat la 20 decembrie 2021 309 afişări

Belgin Bactali: Succesul unui lider depinde de echipa pe care şi-o creşte în jur, de cum reuşeşte să îi ţină motivaţi şi de transparenţa şi claritatea în comunicare

Cred că jobul ideal este… acela care mă ţine motivată să vin cu plăcere la birou şi să îmi deschid agenda. Acela care îmi oferă oportunitatea de a aduce contribuţie la strategia de dezvoltare a companiei, de a-mi pune în valoare expertiza acumulată şi de a învăţa lucruri noi. 

Din agenda mea zilnică, nu lipseşte… nici din agenda personală, nici din cea de birou, nu lipsesc lista de priorităţi pe termen mediu şi scurt şi statusul pe proiectele în derulare. Îmi place să lucrez planificat şi structurat.

Cred că stilul meu de management este definit de… adaptabilitate. Mă adaptez în funcţie de angajaţi şi de nevoile acestora. În general, încerc să evit micromanagementul şi îi las pe angajaţii mei să lucreze independent, dar în acelaşi timp, ei ştiu întotdeauna că pot veni la mine dacă au nevoie de ajutor la un proiect sau au dificultăţi.

Liderul ideal este… un om integru, empatic, cu bune abilităţi de comunicare şi cu o viziune foarte bine articulată. Capabil să inspire oamenii să facă ceea ce nu credeau că pot face vreodată, liderul ideal este în acelaşi timp deschis să înveţe continuu.

Obiectivul meu principal în rolul actual este... să contribui la succesul proiectului Cargus în piaţa de curierat românească prin susţinerea şi supervizarea financiară a proiectelor strategice ale organizaţiei.

Lecţia pe care am învăţat-o în cariera mea de până acum este că… succesul unui lider depinde de echipa pe care şi-o creşte în jur, de cum reuşeşte să îi ţină motivaţi şi de transparenţa şi claritatea în comunicare.

O mare parte din timpul meu liber... mi-l petrec înconjurată de familie şi natură. Timpul liber este o resursă rară şi preţioasă când ocupi o poziţie cheie într-una din cele mai mari companii de curierat, activă într-o piaţă foarte dinamică. Prin urmare, îmi folosesc acest timp pentru a îmi încărca bateriile.


Vârstă: 39 de ani

Funcţie: Chief Financial Officer (CFO)

Companie: Cargus

Cifră de afaceri (2020): ~ 500 mil. lei


Numărul colegilor din echipa sa: 62


Experienţă: Înainte de Cargus, mai bine de 12 ani a activat ca Finance Executive la unul dintre cei mai mari jucători regionali din domeniul transporturilor feroviare, grupul de firme Grampet.


Domeniile pe care se concentrează în prezent: în continuare, concentrarea sa rămâne pe domeniul logisticii şi al transporturilor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.