Andra Olar-Caragea, CITR: Feminitatea nu exclude asertivitatea, agilitatea şi pasiunea, aşa cum nici puterea nu exclude sensibilitatea

Postat la 19 aprilie 2021 136 afişări

Andra Olar-Caragea, CITR: Feminitatea nu exclude asertivitatea, agilitatea şi pasiunea, aşa cum nici puterea nu exclude sensibilitatea

CEO CITR


Număr de angajaţi: 109


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

Am învăţat că atât în CITR, cât în tot grupul Impetum există o capacitate de adaptare şi o flexibilitate uimitoare, că suntem antrenaţi să răspundem eficient crizelor. Am început procesul de digitalizare într-un mod accelerat, am identificat soluţii rapide şi inovatoare pentru a ne ajuta clienţii, antreprenorii aflaţi în dificultate, şi am încercat să aplicăm toate cunoştinţele noastre dobândite în 20 de ani de experienţă într-un ritm mult mai alert. Am învăţat încă o dată că în business cel mai important este să nu renunţi la a identifica modalităţi diverse de management de criză şi că este foarte important să fii înconjurat de oameni cu care să te poţi sfătui în momentele dificile, când situaţia pare greu de traversat. Iar o comunicare transparentă cu toţi stakeholderii poate să menţină un spirit alert, orientat spre soluţii mai ales în momente când ele nu par atât de la îndemână. Când am simţit că nu am răspunsul la toate provocările am ridicat privirea înspre oamenii de lângă mine (parteneri de business şi din afară) care m-au sfătuit şi alături de care am găsit soluţii.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Cred că cea mai bună decizie pe care am luat-o în ultimul an a fost să candidăm pentru rolul de consultant în transpunerea Directivei Europene în domeniul insolvenţei şi restructurării în legislaţia naţională, un proiect pe care de altfel l-am şi câştigat. Şi spun acest lucru pentru că noi, CITR, ne-am asumat încă de la înfiinţare un rol de educare şi de transformare a pieţei, iar faptul că am avut acum prilejul să contribuim cu toată expertiza noastră şi să redactăm o nouă lege care să ajute companiile să se redreseze, este ceva ce, cred eu, va schimba faţa mediului antreprenorial românesc. Sperăm ca din acest rol să contribuim şi mai mult la diminuarea stigmatului eşecului la care este supus antreprenorul, să contribuim la reducerea numărului de companii care ies din economie şi să ajutăm companiile şi creditorii să beneficieze de proceduri de restructurare şi insolvenţă mai eficiente, mai rapide şi cu costuri mai mici.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

Am investit foarte mult în programe de well-being, de sănătate psihică şi emoţională la nivelul întregului Impetum Group. Avem programe de comunicare internă şi cultură organizaţională pe care ne bazăm, dar mai ales suntem atenţi ca nivelul interacţiunii dintre noi să nu scadă, spre exemplu am sărbătorit finalul anului online, lucruri care s-au dovedit a fi foarte apreciate de către colegi. Dar mai important decât orice, am rămas împreună, iar misiunea noastră ne-a dat energia de a ne reinventa şi de a identifica modalităţi noi şi creative de a ne face munca, de a ne conecta, de a atinge ceea ce ne-am propus.

—   Work from home sau de la birou:

Cu siguranţă lucrul de la birou ne defineşte ca echipă, ne motivează şi ne ţine engaged, dar nu neglijăm nici importanţa lucrului de acasă, mai ales că este un concept pe care l-am integrat în organizaţia noastră încă de dinainte de pandemie. Cred că această criză ne-a modificat stilul de viaţă şi implicit modalitatea în care alegem să lucrăm. Tot mai important este să ne axăm pe rezultate şi pe ceea ce reuşim să facem indiferent de unde facem acest lucru, într-un mod flexibil.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Tratez crizele ca pe nişte etape de creştere şi îmi amintesc mereu că sunt episoade trecătoare, ceea ce mă ajută să privesc cu mai multă obiectivitate aceste momente. Îmi iau energia din relaţiile cu oamenii. Ei sunt cei care mă fascinează şi mă inspiră. Îmi place să le ascult poveştile, să înţeleg ce îi motivează, ce îi îngrijorează, ce îi ghidează în viaţă. Uitându-mă la ei mă analizez pe mine şi îmi înţeleg mecanismele de funcţionare şi de control.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă: În experienţa mea profesională am încercat tot timpul să îmi identific un mentor care să mă ajute în dezvoltare şi o organizaţie care să aplice valorile după care sunt clădită. CITR răspunde acestor valori, iar oamenii care o compun sunt toţi incredibil de diferiţi, dar uniţi de aceleaşi principii. Am învăţat incredibil de mult de la asociaţii CITR şi Impetum Group, care mi-au fost mentori, fiecare provocându-mi limitele într-o anumită direcţie: viziune, echipă, execuţie.

—   Putere vs. feminitate:

Cred că există mai multe tipuri de putere, iar asta nu exclude feminitatea. Cred în puterea abilităţilor soft în relaţie cu oamenii, în empatie, în ascultare activă şi mai cred că atunci când eşti deschis spre ceilalţi, spre obiectivele şi nevoile lor lucrurile se aşază mai natural în proiecte dar şi în organizaţie ca întreg. Feminitatea nu exclude asertivitatea, agilitatea şi pasiunea, aşa cum nici puterea nu exclude sensibilitatea.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.