Anca Mirela Diaconiţa: Pot spune că am jobul ideal, pentru că am parte în fiecare zi de scenarii noi, provocări şi situaţii pe care trebuie să le gestionez

Postat la 13 august 2021 110 afişări

Anca Mirela Diaconiţa: Pot spune că am jobul ideal, pentru că am parte în fiecare zi de scenarii noi, provocări şi situaţii pe care trebuie să le gestionez

Obiectivul meu principal în rolul actual este… un plan de producţie similar celor din perioada pre-COVID, atunci când am înregistrat recorduri operaţionale, anul 2019 fiind unul de referinţă. Revizia generală desfăşurată în 2020 ne va ajuta în materie de funcţionare în siguranţă şi ne vom concentra, în continuare, pe menţinerea proceselor operaţionale la un nivel optim.

Cred că jobul ideal este… acela în care nu există rutină şi de la care ai mereu ceva de învăţat. În cazul meu, pot spune că am jobul ideal, pentru că am parte în fiecare zi de scenarii noi, provocări şi situaţii pe care trebuie să le gestionez.

Lecţia pe care am învăţat-o în cariera mea de până acum este… că vârsta nu contează, că uneori lipsa experienţei nu este un dezavantaj şi că, dimpotivă, poţi compensa prin iniţiativă. Apoi, am învăţat că este imposibil să nu greşeşti, dar că eşecul este un pas înainte. Şi încă ceva: perfecţiunea nu există, mai ales în domeniul nostru, unde, şi după 35 de ani, tot mai sunt lucruri de învăţat.

Lucrul de care sunt cel mai mândră este… de departe, implementarea pachetului de modernizare a rafinăriei Petromidia, prin care s-a reuşit trecerea la carburanţii Euro5. Vorbim despre un proiect care a primit apreciere şi pe plan internaţional, cu feedback pozitiv de la giganţi din industrie şi nu numai, referitor la configuraţia şi eficienţa pachetului (Shell Global Solutions, KBC, Kellogg, etc.).

Calitatea principală pe care o caut la un coleg este…. să găsească plăcere în ceea ce face, pentru că doar astfel poate obţine performanţe bune şi poate evolua. Să nu aibă temeri atunci când vine vorba să-şi promoveze ideile, mai ales că acest mod de lucru este încurajat în companie, exemplul cel mai bun fiind Programul Delfin, targetat de inovare, creativitate, îmbunătăţire continuă şi încredere.


Vârstă: 38 de ani

Funcţie: coordonator planificare şi optimizare producţii şi coordonator Proiect Delfin

Companie: Rompetrol Rafinare

Cifră de afaceri (brută, 2020): 3,5 mld. dolari

Rezultat operaţional consolidat (EBITDA): 988.000 de dolari

Materii prime procesate (Petromidia şi Vega): peste 5 milioane de tone

Număr angajaţi: peste 1.100


Experienţă: A acumulat o experienţă de 15 ani în compania Rompetrol Rafinare - în 2006 a ajuns în rafinăria Petromidia, prin programul de Internship pe care KMG International îl derulează încă din 2001, iar în primii doi ani a fost inginer stagiar în diverse instalaţii ale Petromidia. Din 2008, a ocupat mai multe funcţii, printre care: analist utilităţi rafinărie, planificator producţie, coordonator planificare şi optimizare producţie.


Domeniile pe care se concentrează în prezent: Din acest an, a devenit coordonatorul Proiectului Delfin, rol din care are ca principal obiectiv creşterea marjei de rafinare pentru rafinăria Petromidia.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.