Anca Bidian: Intuiţia feminină ajută în afaceri

Autor: Ana Raduta Postat la 08 aprilie 2012 217 afişări

Anca Bidian, CEO al KIWI Finance, este una dintre cele mai puternice 100 de femei din business. Citeşte povestea Ancăi Bidian în catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business", începând cu 9 aprilie.

BUSINESS Magazin: Care sunt calităţile feminine care ajută în business?

Anca Bidian: Cred cu putere că bunul-simţ este obligatoriu în business în general şi în antreprenoriat în special, iar această calitate nu are legătură cu genul. Se spune că intuiţia feminină ajută şi sunt de acord. Însă această calitate nu este un dat; când lipseşte bunul-simţ, am observat că nici multă intuiţie nu e.

BUSINESS Magazin: Cum împăcaţi cariera cu viaţa de familie?

Anca Bidian: Cred că nu ar trebui să existe o linie de separare între cele două. Eu sunt aceeaşi persoană şi acasă şi la serviciu, iar familia şi cariera mă definesc în egală măsură. De aceea, nici nu cred că trebuie "împăcate", termenul are o conotaţie anterior negativă. Pun însă foarte mare preţ pe calitatea timpului şi pe valorile la care ne raportăm, atât cu familia, cât şi cu colegii mei.

BUSINESS Magazin: Carte, muzică, film: ce preferaţi?

Anca Bidian: Îmi place foarte mult să citesc şi cu toate că am un background informatic, am rămas o cititoare tradiţională, cu plăcerea cărţii tipărite.

BUSINESS Magazin: Care e lucrul din viaţa dumneavoastră pe care îl preţuiţi cel mai mult?

Anca Bidian: Fata mea este în fiecare particulă de aer pe care o respir. Dacă vă referiţi la lucruri, am o cutie cu obiecte de la diverse momente dragi mie: de la un dop de şampanie la un bilet de feribot, o piatră găurită de la Vama Veche sau o brăţară de maternitate.

BUSINESS Magazin: Vi se pare că discuţia despre discriminarea de gen mai este de actualitate în 2012?

Anca Bidian: Nu, în societăţile moderne cred că este un atavism cultural de salon al secolului trecut.


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de succes ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

/lideri/anca-bidian-intuitia-feminina-ajuta-in-afaceri-9487590
9487590
comments powered by Disqus

ALEPH STORY: Top 10 cele mai căutate joburi. O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Dan Pavel, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.