Ana-Maria Petrescu, RBS România: Piaţa bancară din România, cu 42 de jucători, este prea aglomerată

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 24 mai 2012 673 afişări

Ana-Maria Petrescu este, la numai 35 de ani, head of global restructuring group al RBS România. Ea este unul dintre cei 100 de tineri manageri pe care BUSINESS Magazin îi oferă României în ediţia a şaptea a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, care va apărea în 28 mai.

BUSINESS Magazin: Ce v-a determinat să alegeţi bankingul după cei trei ani petrecuţi în compania de audit şi cum aţi făcut tranziţia de la activitatea de auditor în cadrul băncii la managementul portofoliilor de credite?

Ana-Maria Petrescu, RBS România: Găsesc evoluţia mea profesională a fi una coerentă. Cei trei ani petrecuţi în mediul Big Four au fost o cursă contra cronometru care m-a ajutat să mă maturizez profesional, abordând segmente diverse din corporate business dar şi banking. Cu experienţa acumulată şi o nostalgie pentru banking din facultate, când am avut câteva colaborări, tranziţia a fost uşoară şi plăcută. Specializarea în activitatea de creditare corporate a venit mai târziu, îmbinând perfect cunoştinţele în evaluarea performanţei financiare a companiilor cu abilităţile de a negocia şi reţeta operaţională.

BUSINESS Magazin: Cum vedeţi viitorul pieţei bancare din România la ora actuală? Cât vor mai creşte creditele neperformante şi ce consideraţi că ar trebui ameliorat în legislaţie sau în cultura bancară ăn raport cu problema acestora?

Ana-Maria Petrescu, RBS România: Am reţinut dintr-un articol al d-lui Dan Pascariu faptul că "sistemul financiar este o oglindă a naturii umane... pendulând între exuberanţă când lucrurile merg bine şi deprimare când lucrurile merg prost". Cred că piaţa bancară din Romania cu 42 de jucători este prea aglomerată şi că o consolidare ar aduce un plus de calitate şi responsabilitate. Într-un context internaţional nefavorabil, premisele unei creşteri economice consistente în România nu vor apărea prea curând. Eu mă aştept la o traiectorie la fel de dificilă pentru următorii doi ani.

BUSINESS Magazin: Aţi schimba domeniul actual cu altul? V-ar atrage la un moment dat o carieră de antreprenor?

Ana-Maria Petrescu, RBS România: Sigur că da. Am un mare apetit pentru noi provocări atât timp cât îmi creează premisele unei continue dezvoltări profesionale. Nu exclud şi un free lance în domeniul consultanţei financiare.

BUSINESS Magazin: De unde vă vine pasiunea pentru cărţile istorice?

Ana-Maria Petrescu, RBS România: Dintr-un acut simţ al realităţii.

Urmărește Business Magazin

/lideri/ana-maria-petrescu-rbs-romania-piata-bancara-din-romania-cu-42-de-jucatori-este-prea-aglomerata-9655421
9655421
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.