Ana Cernat: Inteligenţa emoţională a femeilor este mult mai bine dezvoltată

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 08 aprilie 2012 324 afişări

Ana Cernat, executive manager Small Business Banking Sector în cadrul Bancpost, este una dintre cele mai puternice 100 de femei din business. Citeşte povestea Anei Cernat în catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business", începând cu 9 aprilie.

BUSINESS Magazin: Cât de greu îşi croieşte o femeie drumul în lumea de business?

Ana Cernat: Dacă ne comparăm cu ţările occidentale, pare un pic mai greu în România să urci în top dacă eşti femeie. Dacă ne comparăm cu ţările balcanice, româncele stau mai bine. Fac parte dintr-un grup bancar elen şi acţionarii noştri vin dintr-o cultură predominant masculină. Aceştia acceptă ideea că în România există mai multe femei în management decât în Grecia şi că performanţa lor o egalează pe cea a bărbaţilor. În rest, cred că dezavantajele, cum ar fi o oarecare lipsă de încredere în sine faţă de colegii bărbaţi care sunt mai agresivi, mai dispuşi să-şi asume riscuri sunt compensate prin atenţia la detalii, prudenţă, inteligenţa emoţională mult mai bine dezvoltată. Femeile sunt managerii ideali pentru vremuri de criză.

BUSINESS Magazin: Cum v-aţi caracteriza stilul de conducere şi/sau de creare a unei afaceri?

Ana Cernat: Un manager care îşi implică angajaţii în aproape tot ce face, un manager care îşi ţine promisiunile. În acelaşi timp, un manager care nu dă prea multe şanse celor care doar vorbesc şi nu fac sau nu respectă ce am convenit împreună sau ce au promis. Şi în plan personal, relaţiile mele cu astfel de persoane nu durează mult.


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de success ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

/lideri/ana-cernat-inteligenta-emotionala-a-femeilor-este-mult-mai-bine-dezvoltata-9487612
9487612
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.