Ali Ergün Ergen este expertul în dezvoltarea de malluri în România

Autor: Ioana Matei Postat la 04 februarie 2013 270 afişări

Ali Ergün Ergen este primul şi singurul manager care a primit suficiente voturi pentru a intra în rândul celor mai admiraţi 100 de CEO din România, deşi el nu a fost listat între propunerile Business Magazin, la ora începerii voturilor neavând o funcţie executivă.

Managerul turc, care până la sfârşitul anului trecut a condus zona comercială Băneasa din nordul Capitalei, cea mai mare de acest gen din România, a plecat plănuind, conform propriilor spuse, să aibă mai mult timp pentru sine. A fost cooptat apoi drept consultant în cadrul companiei Anchor Grup, unde a lucrat şi în perioada 1999-2005, iar recent a fost reinstalat în funcţia de conducere. Ali Ergün Ergen a venit în România iniţial pentru a conduce proiectul Bucureşti Mall, primul centru comercial modern de pe piaţa locală, realizat în Vitan. El a dezvoltat pentru Anchor Grup, parte a grupului FIBA din Turcia, şi al doilea mall, Plaza România din Drumul Taberei. În 2005, după ce a deschis Plaza, a acceptat oferta de a lucra pentru Gabriel Popoviciu în zona comercială a proiectului Băneasa din nordul Capitalei. Din această poziţie, el a coordonat dezvoltarea şi apoi funcţionarea mallului Băneasa Shopping City. În prezent, el s-a întors la conducerea Anchor Group cu scopul de a readuce în top mallurile companiei, Bucureşti Mall şi Plaza România, iar pentru acest plan va avea la dispoziţie un buget de 50 de milioane de euro. Astfel, cele două malluri vor intra de anul viitor într-un amplu proces de reamenajare şi extindere, care ar trebui să coincidă cu o "renaştere", după cum a numit-o Ergün Ergen, în condiţiile în care în ultimii trei-patru ani cele două proiecte au pierdut teren în faţa competitorilor.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/ali-erg-n-ergen-este-expertul-in-dezvoltarea-de-malluri-in-romania-10541584
10541584
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.