Alexandru Pascu: Primul meu şef spunea că dacă dezvolţi oamenii din echipă, te vei dezvolta şi tu odată cu ei

Postat la 25 octombrie 2021 168 afişări

Alexandru Pascu: Primul meu şef spunea că dacă dezvolţi oamenii din echipă, te vei dezvolta şi tu odată cu ei

Cred că jobul ideal este... cel de primar al unei comunităţi, pentru că ai posibilitatea să schimbi viaţa acelei comunităţi.

Cel mai mult mă inspiră... oamenii cu o atitudine pozitivă.

Lucrul de care sunt cel mai mândru este... evoluţia profesională pe care au avut-o oamenii din echipele mele de-a lungul timpului.

Din agenda mea zilnică, nu lipseşte... timpul de socializare cu colegii mei (la cafea, de obicei).

Cred că stilul meu de management este definit de... pragmatism şi de multă energie investită în a îndruma activitatea echipei mele, oferind claritate în ceea ce priveşte fiecare rol şi sensul fiecărui task.

Primul meu şef spunea... că dacă dezvolţi oamenii din echipă, te vei dezvolta şi tu odată cu ei (principiul de buldoexcavator – „împinge” oamenii şi vei avansa şi tu profesional).

Când eram copil, visam să fiu... cosmonaut.


Vârstă: 34 de ani

Funcţie: Director CDG (Control de Gestiune)

Companie: Auchan Retail România

Cifră de afaceri (2020, cu taxe): > 1,2 mld. euro

Număr de angajaţi: > 8.000


Numărul colegilor din echipa sa: 3


Experienţă: A început activitatea profesională într-o firmă mică de distribuţie de presă, din Craiova, la 21 de ani, în 2009. Din 2011 s-a alăturat echipei Auchan Craiova, moment care a reprezentat debutul său ca manager, cu o echipă mică, alături de care a participat la deschiderea magazinului. De-a lungul timpului, a ocupat diverse poziţii în companie, în zona de controlling: controlor de gestiune, controlor de gestiune regional, iar în prezent director CDG.


Domeniile pe care se concentrează în prezent: control de gestiune, performanţă de business, reporting, investiţii şi expansiune

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.