Afaceri cu carne - Ioan Popa si businessul "Zboara, puiule, zboara!"

Postat la 04 ianuarie 2011 170 afişări

In urma cu aproape 20 de ani, Ioan Popa a pus bazele companiei Transavia, unul dintre cei mai mari producatori de carne de pe piata romaneasca.

Ioan Popa este unul dintre antreprenorii care si-au dezvoltat afacerile mizand pe formatia profesionala. A absolvit Facultatea de Zootehnie si Medicina Veterinara (1984) din Cluj-Napoca si s-a angajat la Intreprinderea Avicola de Stat din Sfantu Gheorghe ca inginer zootehnist, ajungand in numai un an sef de ferma. In 1998 a fost numit director tehnic si director general la Intreprinderea Avicola de Stat din Alba Iulia, iar in 1999 si-a luat doctoratul in zootehnie la Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii din Cluj-Napoca.

Bazele afacerii Transavia, una dintre cele mai mari companii cu activitati in producerea si comercializarea carnii, le-a pus in urma cu aproape 20 de ani. Grupul de firme Transavia a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri cu peste 16% mai mare fata de 2008, pentru ca a vandut tot ce a produs, chiar daca a redus preturile. Ioan Popa spune ca atat pe piata interna, cat si pe cea externa, solicitarile clientilor pun accent pe produsele ieftine.

Evolutia economiei, cu suisurile si coborasurile sale, i-a oferit la fel de multe oportunitati pe cate piedici i-a scos in cale: "Nu am avut momente dificile, ci provocari; si le-am depasit". A invatat din mers cum se fac afacerile in economia de piata si spune ca nu are mentori, ci valori pe care le impune in structura companiei: disciplina, responsabilitatea, deschiderea la nou, competitivitatea si perseverenta. In privinta viitorului, pentru dezvoltatorul Transavia lucrurile sunt simple: peste cinci sau zece ani, "voi fi tot aici, la munca, in compania pe care o conduc".

Urmărește Business Magazin

/lideri/afaceri-cu-carne-ioan-popa-si-businessul-zboara-puiule-zboara-7837620
7837620
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.