100 TINERI MANAGERI DE TOP - Sebastian Bobu, Symmetrica

Autor: Neferu Postat la 24 iulie 2012 298 afişări

Sebastian Bobu este directorul executiv al producătorului sucevean de pavele, borduri şi rigole Symmetrica, firmă ce deţine patru fabrici pe piaţa locală, iar anul trecut aproape şi-a dublat cifra de afaceri.

Recent, compania a inaugurat o fabrică la Prejmer, judeţul Braşov, în urma unei investiţii de 2,1 milioane de euro. "Am intrat în companie în 2004, atunci când cu 15 angajaţi se realiza o cifră de afaceri de 1,2 milioane de lei", îşi aminteşte Sebastian Bobu. Tot el spune că prima misiune a fost organizarea departamentului de execuţie, "ce avea rolul de a pune în operă produsele pe care le fabricam atunci", spune Bobu.

Ulterior, a preluat funcţia de director tehnic, iar din 2007 este directorul executiv al Symmetrica. Chiar în acel an, alături de administratorii firmei, a luat decizia de a începe un program de investiţii pe termen lung. Până în prezent, investiţiile totale în cele patru fabrici ale Symmetrica s-au ridicat la 16,3 milioane de euro, potrivit calculelor BUSINESS Magazin. Bobu spune că a fost atras şi de antreprenoriat, fiind angrenat în mici proiecte personale în alte domenii, aşa cum este IT-ul. Peste 10 ani, managerul de la Symmetrica se vede lucrând tot în zona construcţiilor, însă spune că "nu am un target atât de avansat ca timp şi nici ambiţii personale legate de alte poziţii de conducere". În plus, el consideră că funcţia actuală i se potriveşte perfect şi ca urmare a performanţelor obţinute până acum. Compania Symmetrica a avut anul trecut afaceri de 13,5 milioane de euro, în creştere cu 93%, şi mizează în 2012 pe un business de 16,2 milioane de euro.

Bobu afirmă că s-a format ca manager "pas cu pas", având şansa de a lucra alături de oameni pregătiţi, cu experienţă: "Oameni de la care am încercat să învăţ că lucrurile trebuie făcute bine şi cu maximă răspundere, că trebuie să fii curajos şi hotărât pentru ca obiectivele pe care ţi le propui să fie atinse".


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-sebastian-bobu-symmetrica-9891112
9891112
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.