100 TINERI MANAGERI DE TOP - Paul Cuza, Inditex

Autor: Cristina Roşca Postat la 24 octombrie 2012 1573 afişări

Paul Cuza este din vara anului trecut directorul general al Inditex România, cel mai mare jucător din retailul de modă autohton, cu afaceri de circa 150 mil. euro anul trecut.

El l-a înlocuit în funcţie pe Lucian Dorobanţu, numit în luna martie 2011 la conducerea operaţiunilor Inditex Rusia, după un mandat de peste trei ani în fruntea Inditex România. Paul Cuza a preluat la începutul lunii iulie 2011 conducerea operaţiunilor Inditex România, companie prezentă pe piaţa locală cu brandurile Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho, Massimo Dutti şi Zara Home, după ce timp de patru ani a fost country manager al parfumeriilor Douglas. Pe piaţa locală există 11 parfumerii Douglas, potrivit site-ului companiei, iar retailerul de produse cosmetice şi parfumuri a avut în 2010 afaceri de 30,3 mil. lei (7,2 mil. euro), acestea fiind cele mai recente date existente pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Absolvent al Universităţii Tehnice "Gh. Asachi" din Iaşi şi al unui Executive MBA oferit de ASEBUSS, una dintre cele mai vechi şcoli de afaceri din România, Cuza a preluat conducerea unui business de 15-20 de ori mai mare decât cel pe care l-a condus anterior.

Retailerul Inditex este cel mai mare jucător de pe piaţa de fashion din România. Compania spaniolă a intrat pe piaţa locală acum şapte ani în sistem de franciză şi acum patru ani direct, iar afacerile au crescut în fiecare an, odată cu extinderea reţelei de magazine.

Doar anul trecut retailerul a deschis 21 de magazine, până la un total de 72 de unităţi şi a ajuns la afaceri de circa 150 mil. euro, potrivit calculelor BUSINESS Magazin, faţă de circa 100 mil. euro în 2010. Compania va continua expansiunea şI în acest an. Cea mai mare contribuţie la cifra de afaceri (peste 50% în 2010) a grupului în România o are Zara, brandul care deţine de altfel şi cele mai mari magazine ca suprafaţă, dar şi cele mai multe.


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-paul-cuza-inditex-10252187
10252187
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.