100 TINERI MANAGERI DE TOP - Miruna Suciu, Muşat & Asociaţii

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 30 octombrie 2012 1211 afişări

Miruna Suciu este coordonator al departamentelor energie şi capital markets, departament format din 12 avocaţi, care generează 15% din cifra de afaceri a casei de avocatură.

A început colaborarea cu Muşat & Asociaţii imediat după absolvirea Facultăţii de Drept, în 1999. "Ca student, visezi să înveţi şi să lucrezi alături de cei mai buni", povesteşte Miruna Suciu. A aplicat pentru un interviu, a fost selectată şi de atunci lucrează la Muşat & Asociaţii. În cei 13 ani de activitate a fost implicată în mod direct în tranzacţii complexe din domeniul energiei, fuziuni şi achiziţii, privatizări sau piaţă de capital. "Parcursul profesional a fost firesc, ca o confirmare naturală a muncii pe care am depus-o în toţi aceşti ani." Departamentul de energie pe care îl coordonează a reprezentat numai în 2011 peste 20 de clienţi, unii dintre cei mai mari jucători din energie şi utilităţi. Valoarea totală a proiectelor depăşeşte 883 milioane euro.

În paralel, anul trecut Miruna Suciu a coordonat şi câştigat licitaţii derulate de statul român pentru privatizarea unor companii cheie: oferta secundară de vânzare a pachetului de 15% din acţiunile Transelectrica, vânzarea a 15% din acţiunile Transgaz la Bursa de Valori Bucureşti, lansarea ofertei publice iniţiale pentru vânzarea a 20% din Tarom, respectiv lansarea ofertei publice primare de vânzare a 10% din capitalul social al societăţii Hidroelectrica. Nu în ultimul rând, echipa este consultantul juridic în privatizarea Oltchim, iar recent a fost selectată de Ministerul Transporturilor pentru pregătirea şi finalizarea procesului de privatizare la CFR Marfă, în consorţiu cu Deloitte şi Systra. Miruna Suciu spune că "avocatura te prinde, te cucereşte. Dacă nu la început, cu siguranţă pe măsură ce avansezi". Pentru că un avocat are oportunitatea de a intra în contact cu o diversitate foarte mare de oameni şi companii şi să fie astfel în centrul unor situaţii interesante. "Rămâne, aşadar, foarte puţin timp pentru afaceri adiacente, pe cont propriu."

Miruna Suciu, care pe termen lung se vede "cu siguranţă, tot în avocatură", punctează că lucrează în una dintre cele mai mari case de avocatură de pe piaţa locală, "astfel că nu există nimic care m-ar putea atrage în altă parte".


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-miruna-suciu-musat-asociatii-10265959
10265959
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.