100 TINERI MANAGERI DE TOP - Mircea-Bogdan Turca, Actavis

Autor: Razvan Muresan Postat la 28 iulie 2012 451 afişări

După o carieră de om de vânzări de peste zece ani în industria bunurilor de larg consum, Mircea Bogdan Turca spune că şi-a văzut visul cu ochii preluând funcţia de business unit manager la una dintre cele mai puternice companii farmaceutice din România, cu producţie locală.

Ieşeanul Mircea-Bogdan Turca a studiat electrotehnică în cadrul Universităţii "Gheorghe Asachi". A început să lucreze în vânzări încă din facultate - "erau acele vremuri în care se vindea orice în FMCG" - însă şi-a dorit să apropie cariera de studii şi a lucrat la început ca agent, apoi ca director de vânzări, în cadrul unei companii de produse electrotehnice. Cariera l-a readus în domeniul bunurilor de larg consum - pentru brandul românesc de produse pentru copii Anduţu şi, ulterior, la Murfatlar. S-a intersectat cu industria farma - "un domeniu pe care mi-l doream foarte mult" - când a devenit coordonator de vânzări în Moldova în cadrul Farmexpert.

Hotărârea de a veni în Bucureşti a fost luată în urmă cu doi ani şi jumătate, când a participat la un concurs de national sales manager, iar Actavis este astăzi locul în care poziţia de top management îi permite să facă vânzări la nivelul la care şi-a dorit dintotdeauna - Turca se ocupă de relaţia cu distribuitorii de medicamente şi coordonează echipa de sales şi promovare în farmacii.


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-mircea-bogdan-turca-actavis-9891132
9891132
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.