100 TINERI MANAGERI DE TOP - Marius Adrian Chiriac, ENEL Energie

Autor: Iuliana Roibu Postat la 01 august 2012 1511 afişări

Marius Adrian Chiriac şi-a început cariera într-o companie de stat şi se consideră norocos că a evoluat în carieră simultan cu piaţa liberă a energiei.

În 2003 şi-a luat licenţa de inginer în energie şi se consideră norocos că are ocazia să lucreze în domeniul care îl pasionează. "Cariera am început-o «la stat», în cadrul operatorului naţional de transport Transelectrica (2003-2007). A fost perioada care m-a format din punct de vedere tehnic, pentru că am lucrat în programarea zilnică a sistemului energetic cu o echipă de oameni foarte pasionaţi şi am învăţat cum funcţionează, în detaliu, tot sistemul energetic", povesteşte Marius Chiriac. Venirea la Enel, în 2007, a marcat însă începutul formării sale ca manager. "Responsabilităţile au venit treptat, de-a lungul celor 5 ani petrecuţi în companie, reuşind, rând pe rând, să îmi creeze o imagine globală asupra întregului lanţ al comercializării energiei electrice. Am avut posibilitatea de a creşte în aceşti ani, pot spune, chiar odată cu piaţa liberă de energie şi mă bucură faptul că am avut şansa să particip activ în acest proces complex al liberalizării."

Marius Chiriac spune că cea mai mare realizare a sa în actuala poziţie a fost crearea echipei de achiziţii energie şi preţuri, dar şi implementarea unor noi procese astfel încât compania să crească într-un ritm apropiat de trendul pieţei. "Din păcate, în acest moment piaţa românească este puternic distorsionată de lipsa de transparenţă prin existenţa contractelor pe termen lung ale unor competitori la preţuri mult sub cel al pieţei", spune Marius Chiriac, care estimează că în acest an valoarea pieţei libere a energiei va atinge pragul de 100 de milioane de euro. În viitor, se vede făcând parte tot din această piaţă a energiei care îl pasionează, eventual tot în cadrul Enel, unde este "supus unor situaţii extrem de complexe" şi unde interacţionează cu persoane cu multă experienţă.


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-marius-adrian-chiriac-enel-energie-9891242
9891242
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.