100 TINERI MANAGERI DE TOP - Liviu Dobre, Agricover Credit IFN

Autor: Ioana Mihai Postat la 21 iunie 2012 569 afişări

Liviu Dobre a pus bazele Agricover Credit IFN, parte din grupul Agricover, iar firma pe care o conduce a înregistrat anul trecut o creştere a valorii creditelor acordate cu peste 54% faţă de 2010.

A absolvit Facultatea de Contabilitate şi Gestiune Economică din cadrul ASE (1999), iar cariera sa a avut un parcurs permanent crescător. În urmă cu patru ani şi jumătate a fost angajat în cadrul grupului Agricover, unul dintre cei mai importanţi actori ai agribusinessului local, care a înregistrat anul trecut venituri de peste 920 de milioane de lei, în creştere cu 48% faţă de 2010. Liviu Dobre a pus bazele Agricover Credit IFN, singurul finanţator specializat în agricultură din România. Anterior, el a lucrat vreme de opt ani în cadrul grupului Renault România, fiind iniţial şef de proiect. A pus la punct un plan de afaceri - de acele momente se leagă şi cele mai mari emoţii din cariera sa ("când aşteptam aprobarea proiectului") - iar apoi s-a ocupat de punerea lui în practică. "La maturitatea proiectului am fost director de operaţiuni", povesteşte Dobre.

Societatea pe care o conduce în prezent a încheiat recent un acord de împrumut cu IFC, membră a Băncii Mondiale, în valoare de 12,5 milioane de euro. Linia de finanţare este disponibilă fermierilor români, producători agricoli persoane juridice sau fizice autorizate, prin credite în euro, pe o durată de până la 36 de luni, cu un avans de 20% şi două rate anuale de rambursare. În plus, firma lucrează la lansarea unui nou produs, adresat fermierilor care cultivă suprafeţe de peste 100 ha, în prezent clienţii firmei fiind cei cu culturi de peste 400 ha.

Estimările pentru anul în curs în ceea ce priveşte creditele pe care le va acorda societatea se referă la o valoare de 400 de milioane de lei, cu 33% mai mult decât în 2011. Construirea firmei Agricover Credit IFN, "cu ajutorul colegilor", o consideră cea mai mare reuşită din cariera sa, iar despre planurile antreprenoriale spune că preferă să le înfrâneze. "Trebuie găsit un echilibru între viaţa personală şi cea profesională, iar o afacere proprie n-ar mai lăsa niciun pic de timp pentru familie", crede el.


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-liviu-dobre-agricover-credit-ifn-9750207
9750207
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.